Прегледи: 11652 - Коментари: 2
Календар "Родолюбие"

Календар "Родолюбие"

В тази статия ще показваме НАКРАТКО актуални изяви на български националисти, родолюбци и патриоти във всички сфери на българския живот, както и почит към важни дати от историята на Българско:

Снимка: РодинаБг.ком

2021:

17 октомври:
На днешната дата през 1853 г е роден синът на Петко Славийков - забравеният от "демократите" Иван Петков Славейков, велик български деятел на образованието. Заклет до смъртта си през 1901 г русофил, преследван от враг №1 на Българско след Освобождението Стефан Стамболов.

24 май, Българско:
Празнуваме Деня на българската азбука, просвета и култура и на слОвянската писменост.

18 април, Габрово:
На тази дата през 1850 г се полагат основите на Априловската гимназия в града.

29 януари, Горна Оряховица:
Родният град на големия български националист и финансист Атанас Буров отбеляза 146 години от рождението му.

18 януари, Солун:
На тази дата през 1902 г турското правителство дава на българските националисти от ВМРО 14 500 турски лири /по днешен курс - около 300 000 долара/. Това е откуп, за да бъде освободена протестантската мисионерка Елена Стоун и нейната придружителка. Те са отвлечени от дейци на ВМРО. Самата г-жа Стоун след освобождаването й изнася редица лекции в САЩ и Европа в защита на българската кауза в Македония и делото на ВМРОV

11 януари, София
На тази дата през 1941 г героят на Българско Димитър Списаревски се блъска в американски бомбардировач "Либерейтър". Така преди 80 г българският националист събаря пълен с бомби самолет. Над 3000 българи, 90 % цивилни, са убити от англо-американските бомбардировки срещу Българско, което по международните закони е военно престъпление. Според някои селяни от Долни Пасарел, които са наблюдавали въздушния бой, адашът е свалил с картечен огън още един самолет-убиец.

Обобщил: Димитър Кунев - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Дани     Дата: 2016-10-12 18:43:30    
Не се гаси туй, що не гасне!
Браво на всички хора, които поддържат жив духа на българщината!

2. Потребител: Maria     Дата: 2022-02-21 16:25:54    
Аз съм от Съединените щати. Бих искал да използвам този носител, за да кажа специално благодаря на тази страхотна компания, която ми направи възможно да подобря бизнеса си. Бях затънал във финансова криза и трябваше да рефинансирам бизнеса си, опитвах се да взема заеми от различни кредитори, както частни, така и корпоративни, но никога с успех и повечето банки отказаха кредита ми, докато не срещнах тази компания wintrust финансова компания, която даде ми помогна със сумата на заема от ($10,000) без никакъв стрес. Наистина искам да благодаря на г-н Ричард, който направи това възможно и ми помогна и се погрижи да получа заема си. Затова искам да използвам този ресурс, за да съветвам всеки, който търси заем. ако трябва да се свържете с фирма с референция за получаване на заем с нисък лихвен процент и по-добър график за погасяване, моля, свържете се с (wintrustfinancialcompany@gmail.com), за бърз, сигурен и лесен заем днес........