Прегледи: 6710 - Коментари: 2
Свят

Свят

2024:

01 юни, ФАЩ, Ню Мексико:
Боен самолет F-35 Lightning II на ВВС на САЩ се разби близо до летище Албакърки в Ню Мексико във вторник следобед.

21 април:
При стрелба по време на нерегламентирано парти в градски парк в американския град Мемфис снощи са били убити двама души, а 14 са ранени, съобщи полицията.

10 април:
Ми къде набутахте Украйна във война, която не може да спечели и нема достатъчно войници, техника, снаряди и какво ли още не? Кой ще понесе лична отговорност сега за безумния авантюризъм на гърба на украинския народ?

04 април, Финландия:
12-годишното момче, което застреля свой съученик в шести клас и рани тежко други двама в училище във Финландия, обясни, че е било обект на тормоз и това е бил мотивът за нападението му.

26 март, Балтимор, Мериленд, ФАЩ:
Контейнеровоз се удари в голям мост в град Балтимор в американския щат Мериленд рано днес, в резултат на което мостът се срути в реката. Според властите се издирват най-малко седем души. Най-малко седем коли са паднали заедно с моста, когато в негов пилон се удари корабът "Дали" в 1,28 ч. местно време. Но може и 20 души да се окажат под водата. Двама души бяха извадени от водата, един от които е в в болница, а другият е в добро състояние.

16 март:
Заподозрян бездомник се е барикадирал в дом в Ню Джърси и държи заложници, след като застреля трима души в предградие на Филаделфия.

09 февруари:
Двама души загинаха при опит на малък самолет да извърши аварийно кацане на Междущатска магистрала 75 в югозападната част на американския щат Флорида.

08 февруари:
Петима американски морски пехотинци са в неизвестност, след като останките от хеликоптера им бяха открити в отдалечен район източно от Сан Диего, часове след като той изчезна при лоши метеорологични условия, включващи комбинация от силен дъжд и сняг.

01 февруари, ФАЩ:
Хангар на летището в Бойзи, Айдахо, се срути в сряда, убивайки на място трима души и ранявайки други девет.

31 януари, край Южна Корея:
Американски изтребител F-16 се разби край западните брегове на Южна Корея, а пилотът успя да катапултира, съобщиха ВВС на САЩ. Това е втората катастрофа на F-16 в Южна Корея за малко повече от месец.

29 януари:
Трима американски военни са били убити и мнозина са били ранени при атака с дронове срещу американски сили, разположени в Североизточна Йордания, в близост до границата със Сирия.

25 януари:
Огромна вълна се разби и наводни американска военна база на Маршаловите острови в Тихия океан, причинявайки големи щети.

Бъфало, ФАЩ:
Федералните прокурори ще поискат смъртно наказание срещу вече 20-годишния Пейтън Джендрън, който уби 10 чернокожи при масова стрелба в супермаркет в Бъфало през 2022 г.Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на ционизма     Дата: 2013-08-03 16:37:13    
1. Потребител: Кавхан сюбиги Дата: 2010-06-05 18:40:44
Сега какво - обидил съм някого на етническа основа ли? Ами и на мен ми е обидно като отворя Талмуда да чета неща от сорта на "Гоите са плюнка и трябва да бъдат избити почти до крак. Само малка част от тях трябва да робува на евреите" или че половите сношения с деца над 3 години са нещо нормално? Или ето ги директно от Уикипедия: "Не оставяйте животните си в домове на неевреи, защото подозираме неевреите в неморални отношения с тях. Жена не трябва да остава сама с неевреи, защото подозираме, че са похотливи. Нито мъж трябва да остава сам с тях, защото подозираме, че проливат кръв."(Abodah Zara: 22a, chapter II, MISHNAH [2]); "Защо тогава да не оставяме женски животни при нееврейки? - каза Мар' Укба б. Хана: Защото неевреите често посещават жените на съседите си. И ако някой от тях случайно не намери жената, но види кравата, може да направи с нея нещо неморално. Но дори и жената да е там, той пак може да мърсува с животното. Както беше казал Учителят: Неевреите предпочитат кравите на израелтяните пред собствените си жени." (Abodah Zara: 22b, GEMARA, първи абзац, последните пет реда [3]); "Нееврейската собственост е като пуста земя и принадлежи на този, който пръв я завземе." (Baba Bathra 54b, текста на зелен фон [4]); "Не е нужно да връщаш загубена вещ на неевреин." (Baba Kamma: 113b, първата фраза и четвъртата фраза на зелен фон [5]); "Р. Йонатан каза: Неевреин, който изучава Тора заслужава смърт, защото е писано: Мойсей ни даде закон като наследство. Това е наше наследство, а не тяхно." (Sanhedrin 59a, първият текст на зелен фон и нататък изречението [6]); "Р. Ханина каза: Неевреин, който удари евреин заслужава смърт, защото е писано: и като се огледа и видя, че няма никой, уби египтянина и го скри в пясъка. Р. Ханина каза също: Този който удари израелтянин по челюстта, все едно е нападнал Божието Присъствие, тъй като е писано: Да удариш човек (израелтянин) е все едно да удариш Бога." (Sanhedrin 58b, осми абзац [7]); " Разрешено е на евреин да не плаща на неевреин за неговия труд." (Sanhedrin 57a, последния текст на зелен фон [8]); "Ако вол на израелтянин намушка вол на неевреин, евреинът не дължи нищо. Но ако вол на неевреин намушка вол на израелтянин...., неевреинът трябва да заплати всички щети." (Baba Kamma 37b, MISHNAH [9]); "Бог няма да пощади този, който омъжва дъщеря си за старец, взема жена за невръстния си син и връща изгубена вещ на неевреин." (Sanhedrin 76b, трети абзац. Този със зелените полета [10]); "Ако неевреин убие израелтянин или друг неевреин, се осъжда на смърт. Но ако израелтянин убие неевреин, няма да получи смъртно наказание." (Sanhedrin 57a, втори текст на зелен фон [11]); "Каквото и да открадне неевреин от израелтянин или друг неевреин, е задлъжен да го върне. Но ако израелтянин открадне от неевреин, може да задържи откраднатото." (Sanhedrin 57a, първи текст на зелен фон[12]). Според критиците на Талмуда, трактат Baba Kamma 113b [13] е доказателство, че юдейската религия позволява на евреите да мамят неевреи. [14]"

2. Потребител: Админ     Дата: 2023-12-12 11:57:19    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията на постинг № 1.