Прегледи: 2268 - Коментари: 0
Яко в любовта с вино и шоколад в ГРАНД МОЛ Варна

Яко в любовта с вино и шоколад в ГРАНД МОЛ Варна Яко в любовта с вино и шоколад в ГРАНД МОЛ Варна

Днес от 11,30 в Гранд МОЛ Варна се проведе Пресконференция с дегустация за любовната среща на Валентин, Трифон и Цар Шоколад.

Водещи бяха две хубави дами - Нина Локмаджиева и Антоанета Тенева, а в Президиума стояха Иво Тонев /ексшеф на НАП -Варна/, понастоящем идеолог на презентации и хубави събития в Гранд МОЛ-а, както и сомелиерите Димо Атанасов и Стефка Свещарова - Председател на Клуба на сомелиерите.

Още в началото двете дами отбелязаха центъра на събитието - тази вечер в 18,00 ще се открие Градът на виното, шоколада и любовта. Всъщност, самият център на винено-шоколадово-любовния град се състои от 2 части пред кино "Арена" - голяма дървена къща, "Енотека" /което означава винотека/ и голям щанд за шоколадови изделия /на втората снимка са и двете огромни кули от истински шоколад/.

На 17 февруари ще има студентски празник, съобщи за медиите Иво Тонев, като Гранд МОЛ-ът е направил връзката с всички студентски организации от ВУЗ-овете в града. Отделно на самото събитие ще има някакво обяснение-показване как се прави безопасна любов.

Пред медиите сомелиерите Димо и ... изнесоха урок по дегустация. Бяха пробвани 3 вина - шардоне, траминер и мерло. По стените на големите прозрачни кристални чаши бяха показани "крачета", които означават точно високо качество. Ние пък имахме сполуката до нас да седи технолог от Изба "Поморие", Даниел Андонов, който допълнително ни показа, разказа и разясни за други тънкости в Академичното създаване на божествения еликсир -

Цар Вино!

Самият град на виното има пребогата колекция от вина за познавачи и любители, а ще се показват и майстории на бъчви /те ще се и продават/, както и особени традиции в съхранението на вино.

Ето и имената на фирмите винопроизводители: "Естреа" - Белоградец, "Ловико" - Сухиндол, "Стамболово" /тук бе техен представител г-н Делян Костадинов/, "Търговище", "Вила Винифера" - село Брестовица, "Вила Юстина" "Старосел", от Винарска изба - Варна и "Черноморско злато", Поморие.

Шоколадовите вкусотии са представени от "Нестле", "Милка" - подредени от ЕТ "Теодор Балабанов" - Клио Комерс, а сладости на "Хайди" и "Алка Хоумкейк" аранжирани от "Мистрал Варна" ЕООД.

Освен това, всеки ден от 10-ти до 16-ти февруари от 18,00 ще бъдат прожектирани знакови любовни филми, днес - Лов.нет. А известният с участията си в любовни филми Любен Чаталов изрази общото мнение - при тези хубави вина с "крачета" пийте така, че да не се наложи да ползвате и ръцете. Ама - кой знае отнапред?

Сомелиерът Димо Атанасов обобщи - пробвайте и купувайте вина с непознати за вас марки - само така ще разберете истинския вкус на виното.

А от нас РодинаБг.ком ще чуете традиционното:

УСПЕХ В ЛЮБОВТА!
Потребител:


Коментар: