Прегледи: 5601 - Коментари: 1
Открит е нов животински вид

Открит е нов животински вид

По първите страници на световните вестници и като "водещи" новини на електронните медии излезе сензационна новина - в България, в нашата средно голяма по европейски и малка по световните мерки - е открит нов, неизвестен досега животински вид.

Снимка: РодинаБг.ком

Известно е, че се е оформял преди влизането ни в ЕС. Значи за кратко, за нищожно от гледна точка на геологическото време, у нас се е извършила нечувана зооеволюция. Пак е известно, че за възникването и оформянето на един животински вид минават поне един милион години, а средно десетки милиони, но в нашите български условия, при това в така интензивната епоха - крайните години на ХХ и началните на ХХІ век - станало е възможно появата на това ново , неизвестно досега на цялата световна наука животно.

Повечето учени са категорични, че интелектуалните база данни на новооформеното същество не са по-високи от тези на Homo sapiens. Дори нещо повече - най-известните зоолози професорите от Хумболтовия Университет в Берлин Mann и Frau са категорични, че новият вид е на маймунско ниво - умее само да подражава и не прилага никакви творчески подходи при решаване на проблеми.

Освен това, всички световни научни светила са изумени - честотата, фреквентността на женската популация е многократно - от 4 до 11,5 пъти по-голяма от мъжката. Но като правило, женските не раждат, живеят като самки и е възможно демографски новият вид бързо да изчезне. По този повод най-често живеещите в Брюксел българки - Гергана Грънчарова, Меглена Кунева, Душана Здравкова и Биляна Раева, а и Маруся Любчева и Илияна Йотова били изнамерили специален европейски демографски проект. Само спорили коя партия от Европарламента е инициирала документа. Споровете още продължавали и затова видът наистина може физически да изчезне.

Има обаче и втора група учени, които определят новият вид като стоящ дори по-високо от досегашното човешко същество. Неообектът бил неподражаем в бързото четене на документи и европравилници, много по-схватлив от най-изпечените европолитици. /Разбира се, имало възражения по този параграф, защото в евроинституциите по правило изпращали пенсионирани и износени политдейци, за да си изживеят спокойно старинките. Затова сравненията спрямо синекурните брюкселоевропейски бюрократи били неподходящи./

Но пък имало едно силно доказателство в подкрепата на тезата за по-високо интелектуално ниво на новия вид - умеел да говори чужди езици по-добре от собствения си, който мнозина определяли за български. Например, Меглена Кунева, една от представителките на новия вид, вече говорела по-добре на китайски, може би интуитивно усещайки, че Китай е новата икономика № 1 в света.

В момента публикации в световните зоосписания правят и трета група учени. Те са убедени, че новият вид просто е с човешки зооморфологически особености, но интелектът е точно на нивото на популярните южноамерикански папагали "АРА", така често употребявани за пълнеж на кръстословиците. Те са и предложили по тази причина името на съществото да е Евро папагалус /лат. - Euro eclectuspapagalus*/. Звездичката била, защото в третата група спорили ожесточено - дали да се добави Евробулгарикус папагалус /еклектус на латински е папагал, но ние предпочитаме разбираемото за българите слово/ или булгарикус да отпадне. Просто било ясно от Брюксел до Вашингтон, че булгарикус и папагалус в новата световна зоология са синоними - така точно българските водещи политици подражавали на западните.

Даже имало и предложение вместо папагалщина в науката да се въведе и употребява българащина - не всички папагали можели така перфектно като българите да преповтарят зазубрени от еврохоробюрократите пасажи, наредби, а често и цели дългостранични доклади. Разбира се, абсолютно безсмислени, защото папагалите и новият вид нямали способността да мислят.

НационалистБг.ком отдавна бие камбаната, че в България има нов вид получовек-полуробот, нещо като говореща евролатерна, която се навива не с метална пружина, а с поредните бюрократични разпоредби. Понеже всички същества са механично повтарящи, но ги навиват едни с по-дясна, други - с по-лява, трети - с по-хермафродитна резба, винаги, когато започват заедно да изпълняват евроариите си - се получава какафония и нищо не се разбира. Но пък ята от стотици новородени европапагалчета пърхат край новата получовешка порода и зобкат ли зобкат българските европарички.

Благодарение на новия вид всяка година поне 10 милиарда български евро потъват в банките и коремите на евроатлантиците, а те ни спряха даже и жалките 610 милиона. Оправданието било, че в България не управлявали българи, а представителите на новия зоовид - Евробулгарикус папагалус.

Ами, ако не ги сменим от удобните им кресла, ще продадат и въздуха ни, защото европапагалите започнаха да подаряват и водата ни на напудрените и самодоволни еврограбители.

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Широко сърце     Дата: 2008-09-16 21:49:56    
Е, голяма работа си Кунев. Как си се сетил да го напишеш.