Прегледи: 12568 - Коментари: 50
Митрополит Кирил де факто осъди гейовото нахалство

Митрополит Кирил де факто осъди гейовото нахалство Митрополит Кирил де факто осъди гейовото нахалство

НационалистБг.ком смята, че педерастията, казано както е във Вехтия завет "содомията" - е смъртен грях.

Неслучайно Господ е изгорил като Божие наказание целия град Содом. Затова с удовлетворение приемаме позицията на Варненската и Великопреславска митрополия за прекомерното нахалство и безочие на обратните:

Днес Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил излиза със становище във връзка с гей-парада в Пазарджик. В становището на митрополит Кирил се казва:

"Обичани в Господа братя и сестри, На прага на празника на св. Успение на пресветата Божия майка наблюдавахме с архипастирска загриженост събитията, свързани с решения на българската прокуратура по отношение правата на българските граждани за демонстриране на тяхната сексуалност на публични места. Във времето, когато вярващите се обръщат с труд и пост към вътрешно съзерцание с цел духовно въздигане, намираме дискусията за особено важна в няколко аспекта за съвременния ни живот и всекидневие. От една страна ние не можем да не напомним, че именно чрез въздържанието и самоограничаването на поста всеки се учи на умереност – както към своето тяло, така и в своите постъпки, действия, разсъждения. Умереността, а не разхищението, внимателният и точен избор, а не прекомерната консумация, са ключови думи в нашите дни, когато изтощаваме все повече и природата, и ресурсите на Земята. Същата тази умереност трябва да търсим и в нашето поведение всеки ден с околните. В този смисъл не може да не се стремим към исконните ни ценности на вродената ни народна скромност, но и въздържаност в поведението.

/На снимката - китайски модерен автомобил Geely Tiger GT, който е 1,4 пъти с по-малък разход на гориво от немските и 1,2 пъти по-малко от японските и корейските от този тип. Абсолютно спазване на принципите на митрополит Кирил и Православието. Впрочем - в Китай хомосексуализмът не се преследва от закона, но се преследва пропагандирането му. Абсолютно точно./

Отявленото демонстриране на различни, особено сексуални, предпочитания несъмнено може да засегне мнозина от българските граждани.

Разбира се, тук ясно трябва да се каже, че Църквата по никакъв начин не се стреми да ограничава правата на волеизявление или каквито и да са други права на хората или определени групи от българското общество, защото като основен закон в християнството е залегнало даденото още от Бога - Творецът на всички и всичко - право на свободен избор. Придържайки се обаче към принципите на умереност, напомняме, че както мнозинството е задължено да спазва, да пази и да осигурява правата на малцинствата, така и по-малките групи не трябва да търсят насилствено или агресивно добиване на преимущества.

Както често сме свидетели, агресията ражда само нова агресия.

Така ние призоваваме всички към разумен диалог за изясняването на всички въпроси, които могат да предизвикват спор, като с радост бихме посредничили и дали място за подобни дискусии. Църквата като вселюбяща майка разтваря ръце, за да приеме всеки, който с вяра в Бога търси мира и разбирателството, в стремеж към добродетелност и здрави нравствени устои, защото както и основателите на нашата съвременна държава са осъзнали, така и ние вярваме, че само чрез единомислие скъпото ни Отечество може да върви напред към духовен и материален възход."

НационалистБг.ком няма какво да добави към казаното от Божията църква.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-18 21:08:21    
Американският технологичен гигант Microsoft ще стартира BETA-версията на Internet Explorer 9 още на 15 септември тази година.
Софтуерната компания ще организира събитието в Сан Франциско, където ще отбележи старта на новата версия на браузъра, чието мото е “красотата на мрежата“.

Освен това от Microsoft заявиха, че целта на събитието е да съживи интереса на потребителите в браузъра, който в последните години изостана от “Google Chrome”, “Firefox” и “Safari”. Новият браузър на американския технологичен гигант ще работи само с “Windows Vista” и “Windows 7”.

2. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-18 21:10:28    
Другарю Кунев ако случайно си забелязал информацията която ти давам е от поне няколко сериозни източника всеки ден.А ти живееш със собствените си заблуди и ги представяш за истина.Жалък си ))))))
Колкото и да ти е крив живота 8 от 10 най-добри университети са американски, католиците по света се множат, Израел пердаши арабите под път и над път, а СССР не съществува. Съчувствам ти но няма да намериш утеха в Китай.Ако случайно си направи труда да погледнеш истината в очите ще видиш , че великото китайско чудо се изразява във филиали на американски,английски, японски или немски компании.Когато пишеш за производството на автомобили в Бразилия не забравяй да провериш дали пък не става дума за Шевролет,Опел или Фолксваген?
Демокрацията и свободата нямат алтернатива.Бъди щастлив пич!

3. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-18 21:11:35    
Изследователи от Станфордския университет в САЩ представиха официално най-мощният рентгенов лазер в света, наречен LCLS.

Лазерът използва високо енергийни рентгенови лъчи, супер бързи и ярки, благодарение на които могат да се направят снимки на атоми и молекули в движение. “Новият апарат ще позволи да се наблюдаваме структурата на материали, които не могат да бъдат видени чрез други методи“, обясни американският физик Стивън Чу, който присъства на официалната церемония. “Лазерът ще допринесе за голям брой нови открития, започвайки от лекарства и завършвайки със слънчеви панели“, обясни още ученият.

Лабораторията SLAC, която е разработила устройството, вече е получила от няколко изследователски центрове в света над 800 предложения за провеждане на експерименти с новия лазер. РИА “Новости“

4. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-18 21:27:55    
Още преди 2500 години Сократ и Платон са доказали, че демокрацията е зло. Това гъзомийците марионетки на САЩ - НИВГА не могат да проумеят.

Същите тези "авторитетни" източници тръбяха, че Саддам Хюсеин притежава стотици ядрени бомби и химическо и биологично оръжие, което може 2 пъти да унищожи света. А тези източници - най-байганьовски са лъгали. А и лъжеДеникин вчера сам оспори тези източници, които твърдяха, че Китай са далече преди Япония, а лъжеДеникин - твърдеше обратното. На кого и аз да вярвам - на източниците или на лъжеДеникин. Само да не се объркаш какво те питам.

А фашисткото ти отношение към страдалческия палестински народ - доказва, че Израел трябва да бъде унищожен. Защото тази държава ще унищожи с ционисткия си фашизъм /който очевидно и лъжеДеникин изповядва/ и собствения си народ. Заради тези ционисти евреите са ги избивали 3 хилядолетия, че и повече.

Що се отнася до това - какви са производствата в Китай, лично съм присъствал на посещение на китайска икономическа делегация във Варна. От провинция Джей Дзиян. В град Ханчжоу, който с предградията е около 7 млн, се произвежда толкова текстилна продукция, колкото в 1/2 САЩ. И над 1 млн пикапи /чиста китайска марка/ годишно - колкото в целите САЩ.

Що се отнася до Бразилия - там произвеждат 500 хил автомобила тип бразилска "тата" годишно. Постоянно намалява % на чужди инвестиции. Бразилският президент Хуан Игнасио Лула да Силва /"Луна"/ е идеологът на прогонването на западните капитали. /Негови добри ученици са Чавес, Кореа, Моралес и пр./ Той спечели 2 пъти изборите с девизите:

"Всеки $ 1 чужда инвестиция са $ 2 ограбени!"

"Всеки $ 1 чужд заем са $ 2 ограбени!"

лъжеДеникин, въобще не схващаш накъде се движи светът. Искрено те съжалявам. Но - дали ще ти простя християнски - зависи от това, дали ще се освободиш от антибългарските си грехове. Да се надяваме.

5. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-18 21:35:23    
САЩ приветстват инвестициите на Китай в Латинска Америка

Пекин - САЩ приветстват инвестициите на Китай в Латинска Америка и заявяват, че не смятат за заплаха нарастващото влияние на Китайската народна република в региона оповестяват "официални" /к.м - лъжеДеникин/ американски източници.
По-рано тази година Пекин отпусна заем от $ 20 милиарда на богатата на находища на петрол Венецуела. Китай инвестира силно в Бразилия, в която има много находища на желязна руда. Същевременно последните известни данни за търговията между Китай и южноамериканския регион са от 2008 година и достигат до 143 милиарда долара. Сега са поне двойно повече.

6. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-18 21:43:05    
Реклама на McDonald's предизвика скандал във Франция

Нова реклама на McDonald's с галския герой Астерикс, който с усмивка на уста се наслаждава на бургер и пържени картофки, причини гневен изблик сред пуристите /човек, който защитава френската култура/ във Франция, които намират рекламата като обида за националното културно наследство на страната.

Новата реклама на световноизвестната верига за бързо хранене показва как безстрашният гал и неговите приятели празнуват по традиционен, галски обичай в един от обектите на McDonald's. "Героят на детството ми бе жертван като диво прасе. Кое е следващото? Тинтин ще яде в Subway?", попита един от ужасените от рекламата блогъри. "Колко иронично, неукротимите гали правят реклама за нашествениците", бе коментарът на френски гражданин в социалната мрежа Twitter.

Това обаче е само една от трите реклами на американската компания. Другите две включваха Пепеляшка, която спира на паркинга пред ресторант на McDonald's със своята тиква-каляска и духче, което живее в огромен "Big Mac". В последно време във Франция McDonald's се възприема като символ на заплахата за френската култура и кухня, които могат да изчезнат заради глобализацията и хомогенизираната вредна храна.

7. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-18 21:48:40    
Лас Вегас е най-стресиращият град в САЩ

Лас Вегас, който се ползва с репутацията на световната столица на забавлението, беше избран за най-стресиращия град в САЩ, според класацията на списание "Форбс".

Лас Вегас регистрира най-високата безработица в страната, има лош обществен транспорт и здравна система, смятат от "Форбс". Търговската дейност в този град, който ежегодно събира по 36 милиона посетители, не спира по 24 часа на ден, което има отрицателни последици върху нервната система на населението. Според експерти нивото на физическа активност на жителите на Лас Вегас е доста ниско, като 1/3 от населението не използва никакви методи за борба срещу стреса, например джогинг, ходене или други физически упражнения. Сред десетте най-стресиращи американски градове се нареждат Лос Анджелис, Хюстън, Тампа, Ривърсайд, Маями, Далас, Ню Йорк, Чикаго и Детройт. Темпът на живот в столицата Вашингтон изглежда по-спокоен, но и там нараства % на самоубийствата, а и тук е един от най-големите % на болни от СПИН - над 1,3 %.

/Не броим изцапаните от президентски сперми еврейски рокли и сукмани./

8. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-18 21:58:33    
2 пъти по-малко хора почиват от заявените желания в анкетите. Просто хората с компютри имат повече пари. Ето и една анкета:

АНКЕТА ЗА ВСЕКИ
КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
в България на море 19 % /32/
в България на планина 12 % /20/
в чужбина 8 %!!! /13/
в България и чужбина 3 % /5/
още не знам 2 % /4/
няма да почивам 57 % /98/ -
Благодарение на демокрацията реално над 2/3 от българите са бели роби на Запада.

Общо - 172

9. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-18 23:05:47    
Най-големи производители на автомобили за 2009г.
1.Фолксваген/Тойота(различните статистики дават приоритет на едната или другата фирма с приблизително еднакви резултати)
3 Форд(Задминават GM за първи път от 1998г.)
4.GM(След фалит през 2009г.,през 2010 отново на печалба и отново в спор за 1 място)
5.Рено-Нисан


Кофти пич, ама такава е ситуацията.
Свободата и демокрацията раждат идеите и дават енергия за промени.И престани да вадиш от контекста думи на Аристотел или на Сократ.Като ги четеш ,(ако изобщо си ги чел )разбра ли ги?
"Свободата е основата на демократичната държава."
Аристотел

10. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-08-18 23:50:05    
"Управникът е призован било от провидението, било от собственото си величие да изгражда и преустройва света, както зидар строи сграда – без да се интересува от желанията на ближните си. Повечето хора са като на тухли, с които овластеният свръхчовек изгражда новия обществен строй."

откъс от Платон: "Държавата" - впрочем какво е формата на изказ в тази книга, а лъжеДеникин?

"Свободата, Санчо, е най-голямото благо, което природата е дала на човека. С нея не могат да се сравнят нито богатствата на земята, нито тези, които крият морските дълбини....

Свободата, Санчо, е на върха на копието!"
Мигел Сервантес де Сааведра

В своята "Естетика" /както и във всичките си книги и лекции/ Георг Вилхелм Фридрих Хегел поставя свободата като най-висша човешка ценност. И... след това постановява, че пруската държава е най-добрата форма на управление.

"Що е истина?"- попитал Пилат Христос.

Що е свобода? - питаме ние американската "демокрация? - Отговорът е войни /Виетнам, Корея, Камбоджа, Сомалия, Ирак, Афганистан - все неуспешни, жестоки завоевателни - Калифорния, Тексас, Флорида, Ню Мексико, Аризона, Невада;

без да броим избитите индианци и японски деца и жени/, грабеж - заради който са изгонени от целия свят, както някой е цитирал днес по-рано - точно и от Франция - Меката на свободата.

Има един варненски художник, Панайот Минев - баш антикомунист преди да отиде в САЩ. Както и Петър Доков - ама не коментираш неговото писмо до Клинтън перверзника. Та този Минев се върна от САЩ, казва човекът:

Няма по-несвободна държава в света от САЩ. Това го казва цяла Латинска Америка. Днес дори гъзомийската Колумбия е определила днес САЩ-базите за незаконни! Не са толкова прости колумбийските конституционни съдии.

За автомобилите: Фолксваген, Опел, Тойота и пр - всички източни, африкански и латиноамерикански страни купуват все по-малко западни и все повече свои. Например Иран - 90 % от колите в страната са собствено производство. А иранските коли са по-ефективни от немските и малко отстъпват на японските.

Западът отива на бунището на историята, точно защото над 5 века е поробвал света и е бил жив антипод на свободата. Робство в САЩ има до 1865 г. А в Русия - никога не е имало.

Впрочем, Аристотел приема съществуването на роби. Имал е предвид хора като лъжеДеникин - доброволно целуващи долните части на силните на деня. Но - Христос го е казал: Когато Дяволът=САЩ=Юдомасонството му предлага власт над всички царства, Спасителят му казва:

"Махни се от мене, Сатана!"

11. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-19 00:18:50    
"Сътрудничеството на поданиците е без значение за успеха на управлението. Единственото условие за успех на държавата е тиранът да има нужната власт, за да принуди народа да се подчини."

Пак "Държавата" на Платон

И на старогръцки /по-точно е да се каже на елински/ е същото.

12. Потребител: Тракиец     Дата: 2010-08-19 02:11:28    
РАЗМИСЪЛ ЗА ДЕМОГРАФСКИЯ НИ ПРОБЛЕМ

Порази ме една статия във вестник “Труд”, която прочетох преди 10 години, в броя му от 30 септември 2000 година, за населението в село Градец, област Сливенска.

По времето на Й. Йовков там населението е било изцяло българско. През 1906 година в Градец се родили 150 деца, от които само 2 циганчета; през 2000 година, до 30 септември, също се били родили 150 деца, от които нито едно българче! За шестте години – от 1994 до 2000 година, в Градец са се родили 807 деца, от които само 9 българчета. През 2000 година в Градец са живеели 10 996 човека, от които 5 999 цигани и 4 997 българи.

А вчера надникнах в Уикипедията и прочетох, че “през 2008 година 80 % от жителите на село Градец са роми!”

И такава е тенденцията за много области.

Ако в природата някой животински вид бе подложен на такова стремително намаление, цялото човечество щеше да надигне вой за неговото спасяване.

Да, демографският ни проблем е най-важният! И колкото повече се отлага, по-страшен и неразрешим ще става. А всички досегашни правителства го отлагат, както - по израза на Сократ, “човек отлага голямата си нужда в нощите със снежна виелица!” И сегашното правителството бяга от него! Основното му занимание е запълването на дупки и разпределението на еврофондове, а съдбовния въпрос е загърбило. Единствено ВМРО има програма, но и там нещата са доста усукани, без категоричност и конкретика.

А трябва спешно да се обсъдят и приемат такива решения:

1. За демографския проблем да се напомня непрекъснато и навсякъде! Както някога заседанията на сената в Рим са започвали с “Картаген трябва да бъде разрушен!”, така заседанията на народното ни събрание трябва да започват с “Първо да решим демографския проблем!”

2. Разпределението на бюджета да започва с осигуряване на средствата за демографския проблем! Колкото са нужни! За армията, полицията, администрацията – колкото остане!

3. Да се дефинира понятието “българин” като човек, който живее в България и майчиният му език е български. А, за да е ясна действителността, да се разграничи това население от останалите етноси, като на циганите и турците не се дават повече български имена.

4. Всички мерки да бъдат насочени към увеличаване раждаемостта на жените ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС! За тях детските надбавки да се доближат и дори изравнят с нужното за действителната издръжка на детето.

Увеличаването на раждаемостта от останалите етноси в България материално да се поощрява в много по-малка степен.

Нарастването на населението на България трябва да става в резултат на увеличението на раждаемостта на българките, а не чрез даване на българско гражданство на хора от чужбина, чрез даване на български имена на турци, на цигани и пр. Хора в България винаги ще има, но въпросът е те да са българи!

5. На българките, отгледали 4 деца, да се признава необходимият трудов стаж за средна пенсия. На отгледалите повече деца пенсиите да се увеличават с по 25 % за всяко следващо дете.

6. За да не остават незадомени български жени, да се разреши и поощрява многоженството.

7. За неродилите до 35-тата си година български жени да се въведе майчинска повинност – задължително раждане на едно или две деца, в зависимост от дълбочината на демографската ни криза, и оставянето им за отглеждане от държавата. Както сега се отглеждат циганчета, в тези домове може да се отглеждат българчета, като им се осигурява и образование, и професии, и поминък в зависимост от нуждите на държавата.

8. Да не се разрешава емиграция на жени, ако не са родили и оставили в страната поне едно българче!

9. Да бъде заставена полицията да се справи с битовата престъпност, от която най-жестоко страда българският етност, и която е причина за обезлюдяването от българско население на цели райони от страната. Да се узакони и се прилага смъртното наказание. Който убива, бие, краде и лъже - на въже!

10. Да се приеме закон, че не по-малко от 80 % от населението на България трябва да бъде българско. Ако останалите етноси надхвърлят 20 % от населението на страната, част от тях да бъдат изселвани.

11. Народни представители, които не одобряват такивата закони, да бъдат обявявани за врагове на България и закрилници на престъпниците. Те трябва да бъдат отзовавани и линчувани!

Нищо не е добро или лошо само по себе си – нашето мислене го прави такова! И понеже ножът е опрял до кокала, за да оцелеем като народ, длъжни сме да променим мисленето си! Трябва да подготвяме общественото мнение, че тези мерки са добри и необходими, и в най-скоро време те да се приемат и да се прилагат!

И никакви евросъображения не трябва да ни спират. На европейците за България не им пука, ние сме, които трябва да я спасяваме.
http://angar.blog.bg/politika/2010/08/18/razmisyl-za-demografskiia-ni-problem.592838

13. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 09:32:19    
Кунев ти пак не си доразбрал нещо.
Иран произвежда "собствени" автомобили по лиценз на Рено от преди няколко десетилетия.Така става когато живееш в средновековна държава.и автомобилите коит караш и те са от средата на 20 век)))))
А бе Кунев ти нали беше хриситянин.От кога се влюби в иранската "мечта"?
За Латинска Америка пак не си прав.Описваш собтвените си заблуди,но от това заводите на Форд или Фолксфаген няма да спрат да продават по-малко автомобили в Рио де Жанейро или Сантяго.
Ако искаш продължавай да си вярваш но от това животът ти по-добър няма да стане.Нормалните хора обичат демокрацията и се стремят към повече свобода.
Те са мнозинствотоНие винаги ще бъдем повече и експериментите различни от демокрацията винаги ще са неуспешни.В България 45-те години комунистическо варварство и селяндурска глупост не бяха малко но и те свършиха.

14. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-08-19 11:08:38    
Отношението на повечето хора /тип зомбирани `ала лъжеДеникин/ към китайските автомобили е като към китайските филми без субтитри: изпълнено с недоумение. Икономическото развитие на Китай означава, че в един момент тази нагласа твърде вероятно ще се промени. Кой знае, може би след 20 години улиците ни ще са пълни с различни марки китайски автомобили. Не се смейте, преди време никой не е очаквал нещо подобно и от японските коли...
Опитвайки се да предвидят бъдещето от Askmen изготвят списък с китайските коли, които имат най-голям шанс да се наложат в Западния свят.

Ето и първите 10 по продажби китайски марки, снимките могат да се видят в lifestyle.bg:
10 Great Wall Hover-TT
9 Geely HQ
8 JAC A137
7 BYD F8
6 Lifan 620
5 SAIC Roewe 550
4 MG TF
3 Chery QQ3
2 Brilliance Junjie Wagon
1 Geely Tiger GT

+ Китай превзема всичко:
"Волво" стана китайска марка

Китайският холдинг "Джи-ли" /Geely/, базиран в провинция Чжъцзян, се договори днес да купи шведския автомобилен концерн Волво.
Това е най-голямата сделка в чужбина на китайска компания от сектора. "Джили" е най-големият частен автомобилостроител в Китай, като произвежда по около 300 хиляди коли годишно.
Финансовият директор на "Форд" Луис Бут съобщи, че "Волво" е продаден на китайската компания за 1,8 милиарда долара /1,3 милиарда евро/. Това е близо четири пъти по-малка сума от тази, за която американският автомобилостроителен гигант закупи шведския концерн през 1999 г.
"Виждам "Волво" като тигър", заяви на съвместна пресконференция в централата на концерна в Гьотеборг, югозападна Швеция, с ръководствата на "Волво" и "Форд" президентът на китайския холдинг Ли Шуфу.
"Тигърът принадлежи на гората, той не може бъде затворен в зоологическа градина, в една съвсем малка клетка. Трябва да освободим този тигър".

Китайското знаме бе издигнато в централата на "Волво" още преди обявяването на продажбата. Сделката ще бъде финализирана до края на третото тримесечие на годината. Тя ще осигури на "Форд" свежи пари и ще му позволи да се съсредоточи върху основните си марки коли - "Форд", "Линкълн" и "Мъркюри".

Покупката е доказателство, че Китай вече е голяма сила в световното автомобилостроене. "Джили" смята да запази марката "Волво", както и нейната производствена база и развойния й център в Швеция, както и мощностите в белгийския град Гент, в които работят общо около 20 хиляди души.
Президентът на "Джили" обаче вече планира да започне да произвежда "Волво" в Китай. Фабриката ще бъде в Пекин и ще произвежда за местните потребители по 30 000 коли от тази марка.
"Сърцето на тигъра се намира в Швеция и Белгия /където са главните заводи на "Волво"/, но неговата мощ трябва да се усеща в цял свят и аз виждам Китай като един от пазарите, на които "Волво" трябва да показва своята способност да отпуска конете", каза Ли Шуфу. Президентът на "Джили" заключи, че "това е философията на това споразумение, ние искаме да защитим нашите пазари в Европа и Съединените щати и да развием "Волво" в нововъзникващите пазарни икономики, по-специално в Китай".
Той обеща да запази отличната репутация на шведската марка за сигурност, качество, отговаряне на екологичните стандарти и модерен скандинавски дизайн.
Миналата година Китай излезе на второ място в света след САЩ като пазар на автомобили. Продажбите скочиха с 46 на сто и достигнаха рекордната бройка от 13,6 милиона. Покупката на "Волво" бележи навлизането с пълна сила на Китай в европейския автомобилен сектор.

Китай нахлува в Европа на BG джип
Пикапът Wingle ще струва около 12 000 евро.
Демонстрационен автомобил на българската марка LMC - Litex Motors Corporation, ще бъде представен на международното изложение в София през юни. Моделът емоционално ще интерпретира елементи на бъдещия сериен автомобил и ще разположи марката и нейните елементи на пазара.
"Литекс моторс" усилено работи по сключване на договори както с партньора по разработките, така и с проектанта на прототипа, който най-вероятно ще е световноизвестна компания за дизайн със седалище в италианския град Торино. Въз основа на данните и резултатите от дизайна ще се премине към разработване на автомобила и модела в мащаб 1:1. Марката LMC ще се отличава с разумна цена, опростени технически характеристики с оглед на обслужването, ремонта и разходите, атрактивен, самостоятелен и иновативен дизайн, високо качество на производството, продукта и обслужването, степен на съобразяване с нуждите на клиента и ще съблюдава всички европейски станда

Ирански автомобили атакуват българския пазар
Иранският автомобилен концерн Iran Khodro започна от началото на месеца да предлага у нас своя модел "Саманд", съобщи официалния вносител на марката "ЕУ Ауто".
От хасковската фирма смятат, че колата ще намери пазар у нас заради добрите си технически характеристики и конкурентна цена. Седанът "Саманд" се задвижва от 1,6-литров бензинов мотор иранска разработка. Като екстри иранският автомобил предлага въздушна възглавница за водача, климатик, ABS, парктроник, лети джанти, боя металик и пр.

15. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 12:02:19    
Кунев бъдещето е на онези които държат технологиите, а не в онези които произвеждат ефтини боклуци.Само за за една година в MIT(Масачузетския технологичен институт) се завъртат около 300 милиарда долара водещи до най-навите открития в науката.
Не подценявай китайците другарю Кунев.Те също искат да живетя като бели хора и да се радват на свободата си.Когато това стане всичко ще си дойде на мястото.Китайската компартия ще изчезне, заплатите на милионите роби ще се изравнят с тези на западните работници и едва тогава Китай може би ще има шанс да влезе в клуба на страните привличащи симаптиите на бъдещето.

16. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-19 12:18:48    
лъжеДеникин - благодарение на нас - прави малка стъпка, миниатюрна в сравнение с руснака Юрий Гагарин и Нийл Армстронг. Че и китайците са хора. Доскоро пишеше - че не са. Ама и палестинците са хора /макар че лъжеДеникин ционистки не го приема/, та воюват за правата си с ционистки Израел. Не с еврейския народ, жертва също на ционизма.

А и латиноамериканците са хора - те гонят грабителските САЩ, както върви, ще ги прогонят с количество от самите САЩ. Ако изобщо разбираш тези "неща".

Що се отнася до $ 300 милиарда в науката - САЩ крадат наука и умове от целия свят, но въпреки това - от 1990 г до 2010 делът на САЩ в световното производство е намалял от 14,8 % до 7,6 %. Честито равноускорително падане на САЩ, щастливо-манипулирани гъзомийци.

17. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-08-19 13:37:12    
лъжеДеникин допуска в постингите си /виж № 15/ чести и сериозни правописни грешки, очевидно резултат на американското му "образУвание" - мозъчни празноти.

Кунев /тук лъжеДеникин е пропуснал запетая!/ бъдещето е на онези /тук е пропуснал запетая!/ които държат технологиите, а не в /тук има стилистична грешка!/ онези /тук е пропусната запетая!/ които произвеждат еф/ тук е ГРУБА правописна грешка - трябва да се пише "в", а не "ф"!!!???/ тини боклуци./тук е редно да има интервал!/Само за за една година в MIT/тук е редно да има интервал!/(Масачузетския технологичен институт) се завъртат около 300 милиарда долара /тук е пропуснал запетая!/ водещи /по-правилно е стилистично - които водят!/ до най-на/тук е сбъркал от невнимание - но той почти никъде не внимава!/вите открития в науката.
Не подценявай китайците /тук е пропуснал запетая!/ другарю Кунев./тук има интервал!/Те също искат да живетя /тук има грешка по невнимание!/ като бели хора и да се радват на свободата си./тук е пропуснал интервал!/Когато това стане /тук е пропуснал запетая!/всичко ще си дойде на мястото./тук има интервал!/Китайската компартия ще изчезне, заплатите на милионите роби ще се изравнят с тези на западните работници и едва тогава Китай може би ще има шанс да влезе в клуба на страните /тук е пропуснал запетая!/ привличащи /по-правилно е да бъде които привличат!/ симаптиите на бъдещето.

В текст от сто думи са допуснати 18 грешки - правописни, пунктуационни и стилистични. Такива грешки допуска и в мисленето си, и в оценките си, и за фактите - ама точно солидните "източници" `ала САЩ.

18. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 13:54:41    
Какви 7,6 за САЩ сънуваш другарю Кунев?

"Япония е една от най-високо развитите държави в света. По икономическа мощ се нарежда на второ място след САЩ. Разполагайки с 2.5 % от населението на света и 0.3 % от неговата територия, Япония дава около 8% от световното промишлено производство. Приблизително толкова е и нейният дял в глобалния брутен вътрешен продукт (около 5 трлн. щ.д. за 2009 г.). БВП на глава от населението за 2009 г. възлиза на около 32600 щ.д. За 2009 г. са регистрирани икономически растеж от - 6,2%, инфлация от - 1.3% и безработица от 5,6%. Япония заема водещо място в света по производство на автомобили, битова електроника, роботи, металообработващи машини, кораби, текстил и пр."

Информацията е на посолството на ЯПОНИЯ!
А Япония изостава от САЩ между три и четири пъти.Горе -долу с толкова назад от САЩ е и Китай.Между САЩ и Япония от една страна и Китай от друга има една много по-сериозна разлика.Виж цифрите за население и тогава разсъждавай(ако можеш).1 милиард китайци прозвeждат колкото 120 милиона японци и три пъти по-малко от 300 милиона американци.
Има една думичка непозната на комунистическите варвари - казва се ефективност!Бай-бай товарищ!

19. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 14:47:27    
Кунев докато ти броиш правописните грешки милиони граждани на света вече избраха свободата.Потокът от желаещи е еднопосчен - на Запад)))))))))))))))
България също избра ЕС и НАТО.
Въпреки чудовищните глупости които все още биват разпространявани по нашите земи от такива както теб.
Времето е наше!


20. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-19 14:58:10    
лъжеДеникин започна откровено да лъже: Ето една статия от инвестор.Бг:

САЩ
Китай ще детронира САЩ като най-голям световен производител през 2011 г

Щатите успяха да запазят "короната" през 2009 г, но изглежда догодина отстъплението няма да им се размине

САЩ запазиха позицията си на производител № 1 в света през 2009 г, но ако сегашните тенденции се запазят, страната ще изгуби първенството си от Китай през 2011 г, което ще сложи край на 110-годишното американско господство на световния пазар, пише Financial Times.
Данни, публикувани от IHS Global Insight в понеделник, показват, че през миналата година на САЩ се падат 19,9 % от всички промишлени! продукти /а те са около 20 % от световния продукт - хората първо ядат, после работят/, произведени на планетата, в сравнение с 18,6 % за Китай. През 2009 г Съединените щати успяха да запазят водещата си позиция въпреки резкия спад на производството, породен от световната икономическа криза.

Това че САЩ останаха на върха и през 2009 г беше изненада за анализаторите. IHS предвиждаше страната да изгуби позицията си именно през 2009 г. Въпреки че сравнително устойчивото американско представяне остави Китай на второ място за още няколко години, консултантската компания прогнозира, че Китай ще измести САЩ през 2011 г.

Щатите се превърнаха в най-големият производител в света в края на 90-те години на 19-ти век, измествайки залязващата Британска империя.

Според Хал Сиркин от Boston Consulting Group САЩ не трябва да се обезкуражават от вероятната загуба на първото място от Китай. "Ако имате страна с четири пъти по-голямо население от САЩ и с десет пъти /те са 4-5 пъти по-ниски - но покупателната им способност е по-висока от щатската/ по-ниски заплати, очевидно е, че в даден момент ще ни измести по производствени мощности", казва той.

По данните на IHS през 2009 г продукцията на САЩ е била $ 1,717 трилиона в сравнение с $ 1,608 трилиона за Китай.

През 2011 г продукцията на Китай ще достигне $ 1,870 трилиона, съвсем малко повече от прогнозираното производство в САЩ.

Ако Китай успее да стане най-големият производител в света, страната ще си възвърне една отдавна изгубена позиция. Според икономически историци Китай е държал световното първенство по производство за 1500 години до 1850 година, когато е бил изместен от Великобритания.

Прогнозите на IHS са направени на базата на годишните данни за продукция в долари, без корекции за инфлация. Ако бъде отчетена вероятната инфлация, IHS прогнозира, че САЩ ще запазят първенството си малко по-дълго, до 2013 г или 2014 г, тъй като предвижданията са, че през следващите няколко години в САЩ инфлацията ще бъде по-ниска от тази в Китай.

Според IHS през миналата година стойността на фабричната продукция в света е достигнала $ 8,638 трлн, или 16,7 % от БВП на планетата.

За лъжата на лъжеДеникин: Световното фабрично производство на Япония е под 8 %, а населението й отдавна е под 2 % от световното - в момента е под 1,8 %. И продължава да намалява. Х-та Божа заповед е: "Не лъжесвидетелствай!" А полулъжата /с която лъжеДеникин по ционистки си опитва да си служи/ е по-опасна от пряката лъжа. "Бог вижда!"- е казал канас ювиги Омуртаг за византийските мръсотии `ала лъжеДеникин.

Ама как го е написал "Файненшъл таймс": "Залязващата Британска империя"! - След 5 години ще пише "Залязващата Американска империя на Злото"!

21. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:09:11    
Кунев ти съвсем се обърка брато.За какви 19,9 говориш? Нли бяха 7,6 процентите.
А бе баровец ти да не си рязан патлангач?Каквото се сополивиш за палестинците, човек ще каже че си от ДПС.Нали си националист?И християнин нещо се пишеш.Или и на проповедите на Мохамед си присъствал.
Не изкукуригвай товарищ!С кого ще се забавлавам?

22. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:15:58    
По време на мандата на Клинтън, САЩ се радват на продължителна икономическа експанзия, намаление на безработицата и увеличение на личното благосъстояние поради нарастване на цените на акциите на борсата. Въпреки че причините за много доброто развитие на икономиката да са предмет на спорове и до момента, Клинтън с гордост сочи следните резултати:

* Икономиката получава над 22 милиона нови работни места;
* Индексът, отразяващ проникването на собствеността върху недвижимите имоти, се повишава от 64% до 67,5 %;
* Най–ниско ниво на безработицата от 30 години насам;
* Увеличаване на размера на доходите на всички слоеве на населението;
* Най–големият дефицит в американската история до този момент е превърнат в най-големият излишък – повече от 200 милиарда долара;
* Най–ниските разходи за държавната администрация като абсолютен процент спрямо БВП от 1974 г.;
* Увеличение с 220% на индекса Дау Джонс.

23. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:15:58    
По време на мандата на Клинтън, САЩ се радват на продължителна икономическа експанзия, намаление на безработицата и увеличение на личното благосъстояние поради нарастване на цените на акциите на борсата. Въпреки че причините за много доброто развитие на икономиката да са предмет на спорове и до момента, Клинтън с гордост сочи следните резултати:

* Икономиката получава над 22 милиона нови работни места;
* Индексът, отразяващ проникването на собствеността върху недвижимите имоти, се повишава от 64% до 67,5 %;
* Най–ниско ниво на безработицата от 30 години насам;
* Увеличаване на размера на доходите на всички слоеве на населението;
* Най–големият дефицит в американската история до този момент е превърнат в най-големият излишък – повече от 200 милиарда долара;
* Най–ниските разходи за държавната администрация като абсолютен процент спрямо БВП от 1974 г.;
* Увеличение с 220% на индекса Дау Джонс.

24. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:18:36    
Възходът на Азия- I

Не вярвайте на приказките за залеза на Америка и изгрева на новата азиатска ера. Много десетилетия ще минат, преди Китай, Индия и другите от региона да станат най-мощните световни сили, ако това изобщо някога се случи.


"Силата се измества от Запад на Изток"

Не съвсем. Ако сте на строга диета с книги като "Новата азиатска полусфера: неудържимото преместване на световната сила на изток" или "Когато Китай владее света", тогава е лесно да си помислите, че бъдещето принадлежи на Азия. Както се изрази един изтъкнат трибун на възхода й: "Навлизаме в нова ера на световната история - края на западното превъзходство и настъпването на азиатския век."

Устойчивото и бързо икономическо развитие след Втората световна война без съмнение подпомага икономическия напредък и военния потенциал на региона. Но да се твърди, че Азия ще се превърне в сила, доминираща света, е силно преувеличено. Възходът на Азия може най-много да създаде един многополюсен, но не и нов еднополюсен свят.

Азия е далеч от преодоляването на икономическото и военното си изоставане от Запада. Регионът произвежда около 30% от глобалния икономически продукт, но поради огромното си население БВП на човек се равнява само на 5800 долара в сравнение с 48 хил. долара в САЩ. Азиатските страни енергично развиват армиите си, но общите им военни разходи за 2008 г. са все още само една трета от тези на САЩ. Дори и при сегашния бурен растеж на средния азиатец ще му трябват 77 години, за да достигне доходите на средния американец: китайците се нуждаят от 47 години, а индийците - от 123. А общият военен бюджет на Азия ще се равнява на американския чак след 72 години.

При всички случаи е безсмислено да се говори за Азия като за единна политическа и военна единица сега или в бъдеще. Много по-вероятно е бързият възход на една държава в региона да бъде посрещнат с безпокойство от най-близките й съседи. Азиатската история е пълна с примери за политически борби и дори за военни стълкновения между най-големите играчи на континента. Китай и Япония многократно са се сблъсквали заради Корея; Съветският съюз се обедини с Индия и Виетнам, за да възпре Китай, а Китай подкрепя Пакистан, за да противостои на Индия. Сегашният възход на Китай вече сближава Япония и Индия. Ако Азия се превърне в световен геополитически център, това ще бъде един доста мрачен център.

Тези, които мислят, че нарастването на азиатската мощ неизбежно ще доведе до геополитическа доминация, може би трябва да спрат погледа си и на друга важна съставка от влиянието - идеите. Pax Americana бе обусловена не само от безпрекословната икономическа и военна мощ на САЩ, но и от много вдъхновяващи идеи - свободната търговия, Уилсъновия либерализъм и международните институции. Макар че Азия днес вероятно притежава някои от най-динамичните икономики в света, тя не изглежда да играе ролята на вдъхновяващ интелектуален лидер. Голямата идея, която мотивира азиатците днес, е самочувствието; те с основание се гордеят, че осъществяват новата индустриална революция. Самочувствието обаче не е идеология и прехваленият азиатски модел на развитие не прилича на конвертируем продукт.


"Азиатският възход е неудържим"

Не разчитайте на това. Най-новата история на Азия сякаш й гарантира статута на икономическа суперсила. Goldman Sachs например предричат, че Китай ще надмине САЩ по БВП през 2027 г., а Индия ще ги настигне до 2050 г.

Като имаме предвид сравнително ниските доходи на глава от населението в Азия, икономическият растеж на континента наистина ще изпреварва този на Запада в обозримо бъдеще. Но регионът е изправен пред огромни демографски препятствия в близките десетилетия. Над 20% от азиатците ще бъдат в напреднала възраст до 2050 г. Застаряването е основната причина за икономическата стагнация на Япония. Застаряващото население на Китай ще отбележи значително увеличение в средата на следващото десетилетие. Спестяванията на хората ще се топят, а разходите за здравеопазване и пенсии ще експлодират. Индия е единственото изключение от тези тенденции, които могат да препънат азиатския растеж.

Проблемите с екологията и природните ресурси също могат да се окажат спирачка за развитието. Замърсяването изостря недостига на прясна вода в Азия, а лошият въздух влияе ужасно на човешкото здраве (той убива над 400 хил. души годишно само в Китай). Без революционен напредък в алтернативната енергетика Азия може да се окаже в жестока енергийна криза. Земеделието на континента може да бъде съсипано от климатичните промени.

Освен това сегашната икономическа криза ще доведе до огромен излишен капацитет поради свиването на западното търсене. Азиатските компании, изправени пред анемичното вътрешно търсене на продукцията си, няма да могат да я реализират на континента си. Зависимият от износа азиатски модел на икономическо развитие или ще изчезне, или ще престане да бъде стабилен генератор на растеж.


25. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:19:53    
Възходът на Азия - II

Азиатският икономически локомотив може да дерайлира и заради политическа нестабилност. Един разпад на държавността в Пакистан или военен конфликт на Корейския полуостров могат да доведат до хаос. Увеличаващото се неравенство и характерната за Китай корупция могат да предизвикат социални безредици и да блокират икономическото развитие на страната. А ако един демократичен обрат свали от власт комунистическата партия, Китай най-вероятно ще влезе в дълъг период на нестабилен преход със слаба централна власт и посредствено икономическо развитие.


"Азиатският капитализъм е по-динамичен"

Едва ли. На фона на САЩ, чиято икономика е разклатена от краха на Уолстрийт, и на европейската икономика, спъвана от социалната държава и лишена от гъвкавост на пазара на труда, повечето азиатски икономики изглеждат в отлична форма. Човек се изкушава да заяви, че уникалният азиатски капитализъм, безпрепятствено съчетаващ стратегическа държавна намеса, дългосрочно корпоративно мислене и неутолим масов стремеж към материално замогване, ще надвие и съсипвания от алчността американски модел, и анемичния европейски вариант.

Но макар че азиатските икономики (с показателното изключение на Япония) са между най-бързо растящите в света днес, малко са реалните доказателства, че тази динамичност се дължи на някакъв мистериозно успешен азиатски модел на капитализъм. Истината е по-банална: динамиката на региона се определя в голяма степен от здрави основи (високи нива на спестяванията, урбанизация и демография), съчетани с плюсовете на световната търговия, пазарните реформи и икономическата интеграция. Сравнителната изостаналост на Азия е в известен смисъл благословия - страните на континента трябва да растат по-бързо, защото започват от много по-ниска точка.

Азиатският капитализъм наистина притежава три уникални черти, но те не му дават непременно конкурентни предимства. Първо, азиатските държави се намесват повече в икономиката чрез отраслова политика, инфраструктурно инвестиране и насърчаване на износа. Но дали това прави азиатския капитализъм по-динамичен, си остава загадка. Класическото изследване на Световната банка от 1993 г. на азиатския регион, наречено "Чудото на източна Азия", не открива доказателства, че стратегическата намеса на държавата има заслуга за успеха. Второ, бизнес ландшафтът на континента се доминира от два типа компании - семейно контролираните конгломерати и гигантските държавни предприятия. Макар че тези форми на собственост дават на най-големите азиатски фирми възможност да избегнат краткосрочния манталитет на повечето американски фирми и ги предпазват от акционерите и от натиска на пазара, те ги правят и по-малко отговорни, по-непрозрачни и по-слабо иновативни.

И най-накрая, високото равнище на спестяванията в Азия, предоставящо огромен по обем местен капитал, без съмнение подхранва икономическото развитие на региона. Но азиатските вложители са за окайване. Повечето от тях спестяват, защото държавата не им гарантира достатъчна социална сигурност. В същото време държавната политика в Азия наказва спестяващите (като държи ниски лихвите по влоговете и изплаща нищожна възвращаемост на домакинствата) и възнаграждава производителите, като субсидира капитала (обикновено с ниски лихви по кредитите). Дори насърчаването на износа (което очевидно е азиатска добродетел) изглежда надценено. Азиатските централни банки инвестират повечето от огромните си експортни излишъци в нискодоходни, предимно доларови активи, които ще загубят голяма част от стойността си поради дългосрочния инфлационен натиск, генериран от американската финансова и валутна политика.

26. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:21:31    
Възходът на Азия - III

"Азия ще води света в областта на иновациите"

Не и докато сме живи. Ако видите растящия брой американски патенти, присъдени на азиатски изобретатели, ще останете с впечатление, че САЩ сериозно изостават в иновациите. Южнокорейските изобретатели например получават 8731 американски патента през 2008 г. в сравнение с 13 през 1978 г. Близо 37 хил. американски патента през 2008 г. са дадени на японци. Тенденцията изглежда толкова тревожна, че едно проучване класира САЩ на осмо място в иновациите след Сингапур, Южна Корея и Швейцария.

Твърденията за смъртта на водещата роля на САЩ в технологиите са силно преувеличени. Макар че развитите икономики на Азия като Япония и Южна Корея скъсяват дистанцията, преднината на САЩ остава огромна. През 2008 г. американските изобретатели получават 92 хил. патента в САЩ, което е два пъти повече от общия брой на патентите, дадени на корейци и японци, взети заедно. Китай и Индия са все още далеч назад.

Азия наистина налива пари във висшето образование, но азиатските университети няма скоро да бъдат водещи световни центрове на образованието и изследователската дейност. Нито един от най-добрите 10 световни университета не e в Азия, а само Токийският университет e сред първите 20. През последните 30 години само осем азиатци, седем от тях японци, са спечелили Нобелова награда за научни открития. Характерните за региона йерархична култура, централизирана бюрокрация, слаби частни университети и акцент върху зубренето и вземането на изпити ще продължат да спъват усилията за клониране на най-качествените американски изследователски институции.

Дори и прехваленото предимство на Азия в точните науки не е това, което изглежда. Твърди се, че в Китай 600 хиляди младежи завършват инженерно образование годишно, а в Индия - 350 хиляди. В САЩ инженерство завършват само 70 хиляди души годишно. Макар че бройките показват предимство на Азия, те са напълно заблуждаващи. Само половината от китайците и две трети от индийците, завършили инженерно образование, имат съответните дипломи. След като се отчете и качеството, водещата позиция на Азия съвсем изчезва. Едно широко цитирано изследване на Глобалния институт McKinsey съобщава, че консултантите по човешки ресурси в многонационалните компании смятат само 10% от китайските и 25% от индийските инженери годни за назначаване на работа в сравнение с 81% от американските инженери.

27. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:22:26    
Възходът на Азия - IV

"Диктатурата дава предимство на Азия"

Не. Може и да изглежда, че авторитарните режими, предимно в Източна Азия, са създали просперитет в своите страни. Икономиките тигри на Южна Корея, Тайван, Сингапур, Индонезия под управлението на Сухарто, а сега Китай, преживяват най-бързото си развитие в условията на недемократични режими. Честите сравнения между Китай и Индия, изглежда, доказват възгледа, че еднопартийната държава, необременена от бъркотията на състезателния политически живот, може да осигури икономически резултати по-добре от една многопартийна система, чиито ръце са вързани от прекалено много демокрация.

Но Азия има и много автокрации, които са довели страните си до просешка тояга. Нека си припомним трагичния списък, включващ Бирма, Пакистан, Северна Корея, Лаос, Камбоджа под човеконенавистния режим на червените кхмери и Филипините под диктата на Фердинанд Маркос. Дори Китай е противоречив пример. Преди Средното царство да излезе от самоналожената си изолация и тоталитарно управление през 1976 г., икономическото му развитие не бе впечатляващо. При управлението на Мао Китай реализира съмнително постижение: преживя най-масовия глад в света.

Но ако се вгледате в диктатурите, на които се приписва икономическият успех, ще установите два интересни факта. Първо, икономическите им показатели се подобряват, когато те станат по-малко брутални и позволят по-голяма лична икономическа свобода. Второ, разковничето за успеха им е разумната икономическа политика, като например консервативно макроикономическо управление, инвестиране в инфраструктура, насърчаване на спестяването и стимулиране на износа. Сама по себе си диктатурата не предлага магическа формула за икономическо развитие.

Сравнението между еднопартийна държава като Китай и демокрация като Индия е нелеко интелектуално упражнение. Очевидно Индия има много слабости - масова бедност, слаба инфраструктура и минимални социални услуги. По тези показатели Китай сякаш се е справил по-добре. Но външността може да бъде измамна. Диктатурите са добри в прикриване на проблемите, които създават, а демокрацията - в прокламирането на дефектите си.

Ето защо автократичното предимство на Азия в най-добрия случай е оптическа измама.

"В Азия ще доминира Китай"

Не е много вероятно. Тази година Китай има изгледи да изпревари Япония и да стане втората по големина икономика в света. Като икономически център на региона Китай днес направлява икономическата интеграция на Азия. Разширява се и дипломатическото влияние на Пекин по всяка вероятност благодарение на новопридобитата му "мека сила". Дори остарялата в миналото военна машина на Китай се сдоби с широка гама нови оръжия и значително подобри способност­та си да използва сила.

Макар и да е истина, че Китай ще стане най-силната страна в Азия по всички показатели, възходът му има вътрешни ограничения. Китай едва ли ще доминира в Азия, т.е. ще измести САЩ като мироопазващата сила на региона или ще оказва решително влияние върху външната политика на други страни. Икономическото развитие на страната в никакъв случай не е гарантирано. Неспокойните и стремящи се към независимост малцинства (тибетците и уйгурите) обитават стратегически важни райони, равни на почти 30% от китайската територия. Тайван, който едва ли ще се върне в пределите на Китай в скоро време, блокира значителни китайски военни ресурси. Управляващата комунистическа партия, за която продължаването на еднопартийната система е много по-важно, отколкото експанзията отвъд националните граници, едва ли ще бъде изкушена от илюзиите за имперско величие.

Китай има внушителни съседи в лицето на Русия, Индия и Япония, които яростно ще се противопоставят на всякакви китайски опити за регионална хегемония. Дори и Югоизточна Азия, където Китай, изглежда, жъне най-много геополитически успехи през последните години, не проявява голямо желание да се включи в китайската орбита. САЩ също няма просто ей така да капитулират пред китайския дракон. По силата на сложни причини възходът на Китай внушава на азиатците страх и безпокойство, а не ентусиазъм. Само 10% от японците, 21% от южнокорейците и 27% от индонезийците, анкетирани от Чикагския съвет по глобални въпроси, заявяват, че ще бъдат спокойни, ако Китай стане новият лидер на Азия.

Толкова за офанзивата на китайския чар.

28. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:23:36    
Възходът на Азия - VI

"Америка губи влиянието си в Азия"

Определено не. Затънали в Ирак и Афганистан и в хватката на дълбока рецесия, САЩ несъмнено приличат на залязваща суперсила. Очевидно намалява и влиянието им в Азия: всемогъщият в миналото долар се търси по-малко от китайския юан, а севернокорейският режим открито се противопоставя на волята на Вашингтон. Но да обявяваме края на геополитическото влияние на САЩ в Азия е преждевременно. По всяка вероятност механизмите за самокоригиране на политическата и икономическата система на САЩ ще дадат на страната възможност да се възстанови от сегашните неуспехи.

Водещата роля на САЩ в Азия се дължи на много фактори, а не само на военната и икономическата мощ. Както красотата, геополитическото влияние на една страна често се определя от това, което иска да види гледащият. Макар и някои да приемат залязващото влияние на САЩ в Азия като факт, много азиатци мис­лят обратното - 69% от китайците, 75% от индонезийците, 76% от южнокорейците и 79% от япон­ците според анкетите на Чикагския съвет заявяват, че американското влияние в Азия се е повишило през последното десетилетие.

Друга и може би по-важна причина за трайното американско надмощие в Азия е, че повечето страни в региона приветстват Вашингтон като гарант на мира на континента. Азиатските елити от Ню Делхи до Токио продължават да разчитат на Чичо Сам да държи Пекин под бдителния си поглед.

Независимо дали тези представи са раздути или не, Азия бързо ще увеличи геополитическото и икономичес­кото си влияние през следващите десетилетия. Тя вече се е превърнала в един от стълбовете на международния ред. Но когато разсъждаваме за бъдещето на Азия, нека не прекаляваме. Нейният икономически възход не е предвещан от звездите. А като се имат предвид културните различия и историята на напрегнато съперничество между страните в региона, Азия едва ли ще постигне политическо обединение и в рамките на нашия живот няма да стане общност от рода на ЕС. Хенри Кисинджър е известен с въпроса си "на кого да се обадя, ако искам да говоря с Европа". Същия въпрос можем да зададем и за Азия.

Възходът на Азия освен това би трябвало да създава повече възможности, отколкото заплахи. Икономическото развитие на региона не само е избавило от бедността стотици милиони хора, но увеличава и търсенето на западни продукти. Вътрешните разцепления на континента ще позволят на САЩ да овладяват гео­политическото влияние на потенциалните си съперници като Китай и Русия при контролируеми разходи и рискове. Може да се надяваме и на това, че азиатският възход ще осигури конкурентния натиск, спешно необходим на Запада, за да подреди собствения си дом, без да се поддава на прекален възторг или истерия.

Мин Син Пей

29. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-19 16:27:36    
Кунев внимателно прочети тази статия.
Слагам ти и линк:
http://www.foreignpolicy.bg/show.php?storyid=784413

Ограмоти се бе човек!Ставаш за ташак на кокошките)))))

30. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-19 16:28:19    
лъжеДеникин - слаб /2,00/ на изпит по икономика. В учебника пише:

Според IHS през миналата година стойността на фабричната продукция в света е достигнала $ 8,638 трлн, или 16,7 % от БВП на планетата.

А ти четеш 20 %. 20 %Х17 % е 3,5 %. То там пише, че Китай имат 18,5 % от световния продукт - но от фабричната продукция. "Инвестор.Бг" не е най-честният сайт, но тези данни са сравнително точни.

И се казва "забавлявам", а не "забавлавам". Вечно си в грешка.

Външният дълг на САЩ е вече $ 14 трилиона. Бъди умен, учи се, прочети последната статия в категория "икономика", последната статия в категория "свят" ит.н. А доста американски и канадски хокеисти, както и най-добрите волейболисти играят вече в Русия. Защо ли?

Самите американци бягат от големите си луди градове. Но от гимназията Системата ги хваща с банкови заеми - и ги прави роби на корпорациите. Защо не пробваш да живееш в САЩ? Според мене, по 2 причини:
1.Ниска компетентност /не само в правописа/
2.Типичен страх на неуспял и при Бай Тошо, и при "демокра/д/цията"

31. Потребител: лъжеХристияни     Дата: 2010-08-19 18:42:49    
Митрополит Кирил отговори на лъжехристияни:

Митрополит Кирил: Нито сме събирали, нито ще събираме парички лично за каквото и да било, освен за Църквата

Варна - Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил изпрати изявление във връзка с публикации в интернет. В него се казва:
"По повод излязлото от мене становище във връзка с провелия се наскоро парад на хората с различна сексуална ориентация в интернет-пространството се появиха неистинни и обидни към мене публикации. Притеснителни са не толкова клеветите, колкото опетняването на самата църква, както и неразбирането на проблема.
Трябва да стане ясно, че за мене, а и за цялата Църква, подобни прояви будят загриженост, а не презрение и ненавист.
Нито сме събирали, нито ще събираме парички лично за каквото и да било, освен за Църквата. Не сме членували и нямаме намерение да членуваме в каквато и да било противохристиянска организация. Напротив, не се страхуваме да излезем с мнението си, което винаги и безусловно се базира на Св. Писание, пък даже да ни обвиняват несправедливо в каквото и да било. Имаме безплатни трапезарии в най-големите градове на епархията, никъде в друга епархия няма детска градина с повече от 50 деца от 10 години, издържана изцяло от дарители, организирани от митрополията. Да не говорим колко православни центъра има в епархията, които се занимават почти с всичко, от което се нуждаят християните. Може би не е достатъчно, но за да направим повече зависи от православните християни, тъй като Христовата църква се състои от духовници и миряни. Едните и другите са отговорни за всичко това.
Някои предпочитат осъждането, като пренебрегват многократно написаното: "Господ е съдия, и у Него няма лицеприятие" /Сир. 35:12/, "Не съдете, за да не бъдете съдени; защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери" /Мат. 7:1-2/ и още "За нищо не съдете преди време, докле не дойде Господ, Който и ще изнесе на виделина тайните на мрака и ще извади наяве намеренията на сърцето" /1 Кор. 4:5/
По съвета на апостола делата ни трябва да бъдат чисти, защото те са, които говорят, а не слуховете. В християнството умереността и толерантността имат важно духовно значение. Не става дума за примиряване с греха и извращенията, а за диалог, разясняване, просвета, примиряване с Бога. Това е ролята на Църквата. Не напразно самият Христос е казал: "на небесата повече радост ще има за един каещ се грешник, нежели за деветдесет и девет праведници, които нямат нужда от покаяние" /Лука 15:7/."

32. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-20 00:14:07    
Кунев пак ти напомням да прочетеш тази статия.
Слагам ти и линк:
http://www.foreignpolicy.bg/show.php?storyid=784413

Чети внимателно и се опитай да разбереш какво е написал китаеца.
Ограмоти се бе човек!Ставаш за ташак на кокошките)))))
Ако въпреки фактите гориш от желание да си изживееш дните заблуден, аз не мога да ти помогна.Продължавай да чакаш изчезването на САЩ,ЕС и НАТО!Докато чакаш може да си запълваш времето с търсене на политическата карта на СССР,СИВ и Варшавския договор.Като ги намериш ела ми се обади)))))))))))))))

33. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-20 00:19:57    
Символът на американската индустрия се завръща на борсата... триумфално?
)
GM направи първа крачка към очакваното IPO. Много са и противниците, и подкрепящите идеята компанията отново да е публична
Статия
Преструктурираният американски автомобилостроител General Motors (GM) подаде в дългоочаквания проспект за предвиденото първично публично предлагане на акции (IPO) пред щатската Комисия за ценни книжа и борсови операции (SEC) в сряда.

Предлагането ще бъде едно от най-мащабните, извършвани някога в страната и ще позволи на правителството да събере част от дължимите му 50 млрд. долара, инвестирани в компанията по време на кризата.

Групата, която доскоро беше част от борсовия индекс Dow Jones Industrial Average, е заявила пред борсовите органи намерението си да се върне на капиталовия пазар, но засега не е ясна нито сумата, която се надява да набере, нито броя на акциите или ценовия диапазон, съобщава АФП.

Според добре осведомен източник, цитиран преди няколко дни от Bloomberg, IPO-то ще донесе между 12 и 16 млрд. долара.

С продажбата на акции компанията ще може да намали дела на американското правителство, което понастоящем е основен акционер с дял от 61% в капитала, като се очаква и да бъдат погасени част от задълженията към държавата.

През април GM вече разплати заеми за 6,7 млрд. долара към правителството, за 1,4 млрд. долара към Канада и за 1,3 млрд. долара към Германия.

Очаква се финансовото министерство на САЩ да продаде част от акциите си в GM по време на планираната операция, а анализатори предвиждат една или няколко последващи продажби на ценни книжа.

От министерството само уточниха в съобщение в сряда, че предвиденото предлагане „няма да включва преференциалните акции от клас А“, които то притежава и които се оценяват на 2,1 млрд. долара. Оттам заявиха още, че ще си запазят правото, „във всеки един момент“, да решат дали да участват е предлагането и по какъв начин.

Ако се сбъднат оценките за привличане на 12-16 млрд. долара, публичното предлагане ще се превърне във второто по мащаби в САЩ след това на Visa през 2008 г., с което бяха привлечени 19,7 млрд. долара.

„Старият“ GM спря да се търгува през юни 2009 г., когато беше обявен банкрутът на компанията. „Новият“ GM се появи шест седмици по-късно, преструктуриран и с почти изцяло нов собственик в лицето на държавата, която пое много от натрупалите се задължения.

От своя страна, правителството избра висшето ръководство на групата и наложи решението GM да се раздели с половината си марки Така Saab беше продаден, a Hummer, Pontiac и Saturn – оставени в историята.

Междувременно шефовете в компанията започнаха да се сменят, като бяха положени усилия за привличане на доказани специалисти, дори от сфери извън автомобилния сектор. Пример за такъв ръководен кадър е настоящият финансов директор на GM Крис Лидъл, който беше „откраднат“ от Microsoft.

Напоследък пазарният дял на GM започна да се увеличава. Четирите останали марки (Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC) се възползваха от растежа на американския автомобилен пазар, който през 2009 г. изживя най-лошия си период от над 30 години.

Вследствие на цялостното съвземане на сектора GM успя да отбележи две последователни печеливши тримесечия, като резултатът само за второто тримесечие на 2010 възлиза на 1,5 млрд. долара, или най-доброто постижение от над шест години насам.
investor.bg


34. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-20 00:30:21    
Кунев съжалявам те.Толкова много искаш да оправдаеш съществуването на безсмислици, че с измисляш и оправданията. Ако Китай успее в това кето Москва не успя(да бие САЩ и ЕС)твоята вяра челична в комунизма няма да е толкова безсмислена.Обаче е!
Китай може да е полезен на света само акто демокрация.
Това е неизбежно!

35. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-20 09:20:45    
Кунев слагам ти още един линк.Чети!

http://bmabg.s801.sureserver.com/assets/var/docs/essays2010/ignat-angelov.pdf

За балоните и тяхното бъдеще.
Като си спомня и Япония как щеше да мине САЩ, пък се сгромоляса през 90-те, познай от два пъти колко голямо ще е насирането на китайците.

36. Потребител: Съжалително     Дата: 2010-08-20 09:57:07    
лъжеДеникин, направо те съжалявам.

Абе сега е време да се правят българчета, да не говорим, че ти явно и не правиш секс - пускаш постинги в 01,00. Будиш се и веднага - пред компютъра. Чети не манипулативни американско-ционистки статии, а постинга на "Тракиец".

Защото Франция - и народът, и правителството гони циганите - и те се връщат, за да ги хранищ и развъждаш. Каква Япония, какви САЩ, какви нови технологии. Впрочем, точно САЩ и ционизмът проектират тук след 50 години да живеят не българи, а цигани. Всеки българин освен тебе го знае. Има статии в този сайт, доказват го безапелационно. Това е реалността!!!!!! Ти се вълнунаш от бъдещето на Китай. Плачеш като детенце за съдбата на крадливо-убиващите САЩ. Добре ли си? Я питай майка си и баща си. Ти не можеш едно дете да направиш, да не говорим да го отгледаш. Писането на твоите постинги е пълно губивреме. Българчета трябват, момче, анадъмно!

37. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-20 10:03:21    
Ти ли ще ги правищ българчетата бе Кунев?Да не би да имаш 10 деца?
Аз например имам две и съм единственият във фирмата в която работя с две деца.Такива като теб дето само плямпат обикновен са с едно))))

38. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-20 10:40:50    
лъжеДеникин не работи във фирма и няма и едно дете. А Кунев има 3 деца, за съжаление, доколкото знам, двете големи са висококомпетентни, но са в Милано и слугуват на западни смукачи-грабители.

Всички фирми в България са западни или слугуват на Запада. Над 7,5 млрд Евро ежегодно български пари изтичат на Запад. А ли работи във фирма лъжеДеникин, а Западът му граби 2/3 от труда. Съжаляваме го, но Господ в кошара не вкарва.

39. Потребител: Българин     Дата: 2010-08-20 14:47:34    
Абе тоз Деникин в кой свят жифффей бе? Што ни слези на Зимята - да си види празнътъ чинийкъ? Кунефф, устави гу, пий си ракйкътъ!

40. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-24 13:15:59    
Отношенията между САЩ и България са по-добри от всякога за последните 100 и повече години, откакто те са установени. Това заяви президентът Георги Първанов при връчването на орден "Мадарски конник” I степен на изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис за големите му заслуги за развитието на двустранните отношения между България и САЩ.

Президентът Първанов заяви, че е особено удовлетворен да изпълни конституционния си ангажимент и волята на българските институции за награждаването на Харис, когото определи като голям приятел на България. Първанов подчерта, че доброто сътрудничество между САЩ и страната ни се дължи на усилията на няколко последователни състава на президентските институции на двете страни, правителствата, парламентите, но и на ангажиментите на редица неправителствени организации.

"Много ясна, категорична и убедителна беше подкрепата на Американския еврейски комитет за членството на България в НАТО. С голяма загриженост Американският еврейски комитет следеше събитията около освобождаването на българските медици в Либия и много тактично, деликатно и дипломатично подпомагаше нашите усилия за тяхното освобождаване”, подчерта държавният глава.

Първанов увери, че няма да забрави моралния ангажимент, поет от комитета в тежки за българския народ моменти, като наводненията от 2005 година. Първанов каза, че с личния ангажимент на Харис и комитета се опитват да постигнат кауза – обща и за двете страни. "Става дума за това не само да направим популярни събитията от Втората световна война, когато българският народ и българските институции спасиха нашите евреи, но и да не допуснем развиването на антисемитизъм”, обясни той.

По думите му приносът на Харис засяга българо-американските отношения изобщо и е неоценим.

При връчването на отличието присъстваха представители на еврейската общност у нас, министърът на външните работи Николай Младенов, посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, както и самата съпруга на Дейвид Харис. Отличеният изпълнителен директор на Американския еврейски център разказа за детството си, прекарано "в сянката на комунизъм и нацизъм”.

"Израснах в семейство на бежанци от Съветския съюз по-точно майка ми, и заедно с тях аз мечтаех за онзи момент, в който те всички ще бъдат свободни, защото имаше и много други бежанци в Източна Европа. Това в продължение на много години изглеждаше като неосъществима мечта, но когато мечтаеш и полагаш усилия, мечтите се осъществяват”, каза той.

Харис сподели, че двамата му, оцелели след Втората световна война, родители, са го научили на две важни неща – да не забравя способността на човека да бъде нехуманен, но също така и способността на човека да проявява хуманност.

"И през 1989 г. тези две неща се обединиха в мен, защото усещах, че става нещо важно, историческо зад Желязната завеса - десетилетия след като Уинстън Чърчил произнесе известната си реч за Желязната завеса, тя най-накрая падна и бях много щастлив, че Американският еврейски комитет ми даде възможността да действам и България беше в центъра на нашите действия”, каза още той, припомняйки, че по това време "България излизаше от сянката на комунизма”.

Дейвид Харис не пропусна да отбележи, че България е спасила своите евреи по време на Втората световна война, като благодари за спасяването на 40 хил. души. "Трябва да ви благодаря и да ви поздравя за това, че намерихте куража и силите да отхвърлите комунизма и да изградите едно ново демократично общество. Искам да ви благодаря за това, че вие успяхте да изградите една надежда, един оптимизъм в младото поколение на България”, обърна се към Първанов той.

В края на церемонията Харис "пое риск”, както сам се изрази, като шеговито сподели, че през 1994 година е подкрепял България в мача й с Италия, макар съпругата му да е от Италия. "Въпреки, че съпругата ми е италианка аз подкрепях българския отбор и Стоичков”, каза в заключение той, изпълвайки залата със смях и аплодисменти. БГНЕС

41. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-24 13:17:47    
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия регистрира рекорден растеж от 2,2% през второто тримесечие, благодарение на износа и най-вече на вътрешното търсене, сочат окончателните данни. "Германската икономика се възстановява с пълна сила", изрази задоволство министърът на икономиката Райнер Брюдерле и подчерта, че "вътрешното търсене е причина за над 60% от постигнатия растеж".

Подобен ръст на икономиката не е отбелязван от Обединението преди 20 години. На годишна основа растежът е 4,1%, припомня федералната статистическа служба Destatis. Износът се е увеличил с 8,2% през същия период, вносът - със 7%. Частното потребление, слабо място на германската икономика, е регистрирало растеж от 0,6% за едно тримесечие след 9 последователни месеца на спад, допълва статистическата служба. За последен път то е нараствало през второто тримесечие на 2009 г. АФП

42. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-24 17:26:36    
лъжеДеникин, че кой честен българин не се радва на успехите на братска Германия? Само тя и Русия от Великите сили са ни правили добрини, а САЩ и Англия - само злини!

И откога лъжеДеникин приема Г-н? /или др./ Първанов за нещо добро и авторитетно? Нали е червено отроче - от Сирищник?

43. Потребител: pop krastio     Дата: 2012-03-04 23:47:18    
Уговорили се съпруг и съпруга да пускат по едно бобово зърно в две затворени кутии при всяка своя изневяра.
След 50 години отворили кутиите - в кутията на дядото имало 3 зърна, в кутията на бабата - нула.
На изнинадания дядо бабата отговорила:
- Ти от каде мислиш, че вземах боба, който ти варих цял живот ? ? ? . . .
Затова е много любопитно:
- От къде вземаха старата хартия за рециклиране заводите за тоалетна хартия от 1989 г., та чак до сега - ами как от къде - от изчезналите досиета на БЕЗБОЖНИЦИТЕ: мАКСИМ Софийски и кИРИЛ Варненски . . .
В продължение на много години съм си задавал въпроса - Защо Протестантите са се е отделила от РимоКатолиците? ОТГОВОРЪТ дойде след огласяване на безобразията на сВЕТИЯ сИНОД на бЪЛГАРСКАТА пРАВОСЛАВНА цЪРКВА . . .

Има въпрос ? Как и по какви причини почина Варненския Владика преди Кирил и кой го изнесе от Катедралата на старите Гробища ?
-------------
Подгони ни лютата зима -
тамянът Синода подгони.
Дими и посочва, че има,
владици с червени пагони!

Подгони ни лютата зима -
разкриха владици – левенти.
Разбра се, че трима от четерима,
били са червени агенти!

Да бъдеш доносник е грешно –
със дявола лика – прилика.
Добре бе, но ставаш пък лесно,
почтен и безгрешен владика . . .


44. Потребител: #file_links["C:Linkd     Дата: 2017-05-19 11:22:38    
Мебель
http://1stbest.info/
----------

45. Потребител: #file_links["C:Linkd     Дата: 2017-08-24 20:50:28    
гостиная Роза
http://pronews24.ru/

----------

46. Потребител: #file_links["C:Linkd     Дата: 2017-08-25 02:05:01    
гостиная Роза
http://buycookies.info/

----------

47. Потребител: #file_links["C:Linkd     Дата: 2017-09-12 05:40:11    
гостиная Роза
http://pronews24.ru/

----------

48. Потребител: #file_links["C:Linkd     Дата: 2017-09-12 08:06:27    
гостиная Роза
http://1stbest.info/

----------

49. Потребител: SUSAN BENSON     Дата: 2021-11-10 03:00:54    
Здравейте дами и господа, Нуждаете се от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите вашия проект? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор веднага.

Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

Ето няколко причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
* Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
* Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
* Бързо директно финансиране - Получете заема си в рамките на 24 часа след одобрение.
* Гъвкава лихва - Достъпна лихва от 3%.
* Високи проценти на одобрение - имате 99,9% шанс да получите заема
* Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмично, месечно или годишно за период от 1 до 30 години.
* Просто онлайн приложение.
* Персонализирано ръководство и опит.
* Без скрити такси

Не пропускайте възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на множество лица и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят.

За повече информация относно нашата оферта за заем, моля, изпратете ни вашата заявка за заем чрез
Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Посредниците/консултантите/брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълно доверие ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

50. Потребител: Maria     Дата: 2022-02-21 16:28:11    
Аз съм от Съединените щати. Бих искал да използвам този носител, за да кажа специално благодаря на тази страхотна компания, която ми направи възможно да подобря бизнеса си. Бях затънал във финансова криза и трябваше да рефинансирам бизнеса си, опитвах се да взема заеми от различни кредитори, както частни, така и корпоративни, но никога с успех и повечето банки отказаха кредита ми, докато не срещнах тази компания wintrust финансова компания, която даде ми помогна със сумата на заема от ($10,000) без никакъв стрес. Наистина искам да благодаря на г-н Ричард, който направи това възможно и ми помогна и се погрижи да получа заема си. Затова искам да използвам този ресурс, за да съветвам всеки, който търси заем. ако трябва да се свържете с фирма с референция за получаване на заем с нисък лихвен процент и по-добър график за погасяване, моля, свържете се с (wintrustfinancialcompany@gmail.com), за бърз, сигурен и лесен заем днес........