Прегледи: 7388 - Коментари: 0
КОЛИТЕ нямат място в Морската градина на Варна!

КОЛИТЕ нямат място в Морската градина на Варна! КОЛИТЕ нямат място в Морската градина на Варна!

Поклон пред делото на Антон Новак - чехът /поканен от Археолога Карел Шкорпил/, проектирал Морската градина, както и градското благоустрояване и озеленяване!

През 1899 г. Общината му построява къща край входа на Морската градина /до сградата на Радио Варна/, която по искане на Гражданството ще бъде превърната в Музей. Но да се върнем на вчерашните събития!

Вчера, 29 юни 2023 г. на входа на Морската градина /на спирка "Акациите", до Зоокъта/ се състоя своеобразен протест и затваряне на Градината за автомобили от сбщинския съветник от ПП "Възраждане" - адв. Мария Димитрова и адв. Диди Георгиева /по наказателни дела/, защото съгласно чл.5 т.8 от Наредбата за Общественния ред на Община Варна СЕ ЗАБРАНЯВА движението и паркирането на МПС в паркове, алеи, детски площадки, зелени площи, пешеходни зони, тротоари, велоалеи и спортни площадки!

В момента на един варненец се пада по-малко от 1 кв.м. зелена площ /към 2000 г. - 3 кв. м., докато през 1940 г. по 14 кв. м. и през 1980 - 12 кв.м. паркови и озеленени площи, каквито са и нормите! През месец май т.г. общинският съветник, адв.Мария Димитрова сезира Кмета да затвори Морската градина с въпроса:

-Трябва ли да загине дете?

Месец след това, на 29 юни 2019 г. - МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА, на паркинга в ПАРКА до ресторант "Хоризонт" /на бившия Областен на град Варна Благомир КОЦЕВ/ бе блъсната от кола 3-годишната Радослава, чакана 9 години, зачената инвитро, дошла от Провадийско село с родителите си на разходка?

КОЛИТЕ НЯМАТ МЯСТО В МОРСКАТА ГРАДИНА !!!

Решението е, че след като са се съгласили да живеят в ПАРК, трябва и да се съобразяват със статута му на ПАРК И ДА НЕ НАРУШАВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС!

P.S. Да благодарим на Варненската Полиция под Ръководството на Ст.Комисар Атанас Михов за перфектната организация!

Текст и снимки: Зам.-гл.Редактор на "RodinaBG. com"- арх. Николай Ненов
Потребител:


Коментар: