Прегледи: 4980 - Коментари: 0
Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна

Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна

Почетни грамоти и благодарност от Русия получиха координаторите и всички организации, работещи за Безсмъртния полк в България.

На 11 август 2022 г се проведе церемония за връчване на почетни грамоти и благодарствени писма от Общоруския казашки союз на координаторите и всички организации спомагали за организирането на Безсмъртния полк в България. Церемонията се състоя в Консулството на Руската федерация във Варна.

В събитието участваха над 50 човека от цяла България. Интересни спомени споделиха пазачите на Паметника на Съветската армия в София, които, освен че близо месец преди Девети май са бранили светинята от соросоиди, са позлатили отново надписите по скулпторната композиция и са я почистили от сквернословия.

Присъстваха и представители на Безсмъртния полк от Добрич, Шумен и Бургас. Беше прочетено Благодарствено писмо от името на Павел Иванов – председател на Безсмъртния полк в България.

Организатори на церемонията бяха пълномощният представител на Общоруския казашки союз Сергей Борисович Волков /С униформата на долната снимка./ и представителят на Безсмъртен полк във Варна Диана Алексиева. Присъства и новият Генерален консул на Руската федерация във Варна Н.Пр. Генадий Карлов.

Участниците отбелязаха, че въпреки русофобията на проамериканското КирилПетково "правителство" хиляда варненци са участвали в тазгодишния поход на Безсмъртния полк във Варна от Входа на Морската градина до Паметника на антифашистите във Варна. Опити за провокация имаше от украински "бежанци" /Бел.РодБг: Някои от тях споделиха по-късно, че "не бягат от Путин, просто искаме да сме в Европа..."/, но укрите бяха под десетина и бяха отминати с презрително мълчание.

Почетна грамота получи и зам.-главният редактор на е-вестника ни РодинаБг.ком арх. Николай Ненов /с тъмносинята тениска на горната снимка/.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
/с помощта на организаторката на Безсмъртния полк във Варна Диана Алексиева./
Потребител:


Коментар: