Прегледи: 2125 - Коментари: 0
В Чечения живеят най-здравословно в Русия и по-здравословно от Европа

В Чечения живеят най-здравословно в Русия и по-здравословно от Европа

В западните медии не пишат нищо за Република Чечения, а за Президента й Рамзан Кадиров единствено, че бил "хомофоб" и ислямски диктатор.

Както виждаме на снимката, има % истина, че в гази република в състава на Руската федерация има основно ислямски характер. Но нито в столицата Грозни /където има 2 действащи православни храма/, нито където и да е в републиката няма преследване и конфликти поради религиозен характер.

Има и още едно явление в Чечения: там хората /почти/ не консумират алкохол и /почти/ не употребяват тютюневи изделия. И това са отнася не само до чеченците, но и до руснаците, които живеят в републиката. Ето и статия от "Грозни.ру" по тази тема:

Чеченската република стана лидер в рейтинга по привързаност към "Здравословен начин на живот" /ЗОЖ/

27 септември 2021

Четете в: grozny.tv

Експрети от РИА Новости подготвиха рейтинг на регионите по привързаност на населението към здравословен начин на живот.

Данните от изследването свидетелстват, че лидери по привързаност на населението към здравословен начин на живот за пети път подред станаха регионите на Северен Кавказ и юга на Русия. В числото на изоставащите са регионите на Далечния Изток. В средата на таблицата са Москва и Санкт-Петербург. За сравнение: Русия е на 14-то място в Европа по употреба на алкохол на човек от населението. Интересен е фактът, че пък делът на пушачите в Русия е на трето място в Европа след България и Румъния.

Най-много привърженици на здравословния начин на живот живеят на територията на Чеченската република. Второ и трето място заемат Република Дагестан и Адигея.

По думите на експертите, високото положение на регионите от Северен Кавказ в рейтинга обясняват с ниското равнище на тютюневите изделия и съвсем ниските продажби на алкохолна продукция.

Обобщение: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: