Прегледи: 2124 - Коментари: 0
АНГЛИЙСКО-ШОТЛАНДСКА война на феновете отново в Лондон

АНГЛИЙСКО-ШОТЛАНДСКА война на феновете отново в Лондон

ЯСНО Е, че предстои СКОТСЕКЗИТ, но не на Шотландия от ЕС, а на скотите от Велико??Британия.

10-ВЕКОВНАТА историческа вражда между Англия и Шотландия не е само повод да си спомним за Мел Гибсън и неговата шотландска поличка. Вчера, след футболната среща между футболните отбори на двете държави отново се стигна до юмручни сблъсъци между крайните и не така крайните членове на агитките.

Долуподписаният също е бил на сбиване на агитки на Славия и ФК "Левски" след футболен мач и знае колко примитивни са запалянковците след края на срещата. Знае как се действа, как лицата се пълнят с кръв и се изкривяват, как Злото в сърцето се влива в действия на ръцете и краката.

Но Шотландия е все още част от "Обединеното" /чети: по-скоро разединеното/ кралство и желанието на мнозинството скоти е да се разведат заради несправедливия 5-вековен брак с Англия. Помнят се коленията на северния съсед от английските армии, циничните ходове на английския кралски двор, а враждата, по-скоро вечната война на католическия Селтик и проунионисткия Глазгоу Рейнджърс не е спирала. Особено в умовете и душите на привържениците им.

Последният, но не и наистина не последният Референдум за отделяне на Шотландия от Англия бе с резултат 55:45 % в полза на оставането в Кралството. Но сегашните сондажи сочат безапелационно, че шотландците с близо 60 % желаят разтрогване на брака с Англия. Така че вчерашните сражения на агитките след 0:0, което скотите смятат за успех, са само върхът на айсберга в отношенията между двете УЖ единни държави.

В случая става въпрос и за икономически интереси: Големите нефтени находища са изцяло в шотландските териториални води, както и редица други рудни и нерудни изкопаеми. Едрият шотландски бизнес все още е раздвоен за СКОТСЕкзита, но вече прави финансови разчети какво ще стане, ако… Освен всичко, привържениците на двата отбора освиркаха футболистите, че стоят на колене преди мача в подкрепа на движението "Животът на черните има значение". Да, спомням си как се нахвърлиха англомедиите срещу 4 наши младежи за освирквания на афроевропейски футболисти в английската футболна чета, а сега мълчат като мишки, скрили се от котка в дупката си…

Ето и малко подробности за вчерашните футболни сблъсъци:


Фанатиците на отборите на Англия и Шотландия организираха "безпорядки" след мача от ШЕ-2020

19 юни 2021, 02,09
На снимката са фанатиците на тима на Англия
Снимка: REUTERS

Привържениците на Англия и Шотландия задействаха побоища по улиците на Лондон след мача от груповата фаза от шампионата на Европа по футбол /Евро-2020/, съобщава Дейли Стар.

Оповестява се, че стълпилите се на площад "Лестър-скуер" фанатици са обкръжени от полиция, която е създала помежду им бариера. В резултати пострадал един от хората на реда, когото тълпата от привърженици е повалила на земята.

В мрежата са публикувани клипове, на които се вижда разярена тълпа, обкръжена от полиция. От едната страна се веят английски знамена, от другата – флагове на Шотландия.

На видеозаписите се вижда как английските футболни фанатици крещят с ненавист към Шотландия. В Лондон на мача Шотландия – Англия в стадиона се събраха около 20 хил посетители. Мачът завърши 0:0, което шотландците приеха за успех, а англичаните – за разочарование.

По-рано в петък, още по време на срещата беше оповестено, че фанатиците /Бел.РодБг: и от двете агитки/ в Лондон освиркаха отборите си, които застанаха на колене в знак на поддръжка на движението срещу расизма Black Lives Matter /BLM – "Животът на черните има значение"/.

Обобщил: Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: