Прегледи: 1868 - Коментари: 0
9 МАЙ - Ден на Победата във Варна

9 МАЙ - Ден на Победата във Варна 9 МАЙ - Ден на Победата във Варна

Днес, 09 май, по целия свят празнуват Денят на Победата, когато Съветската армия разгроми фашистка Германия.

От Владивосток през Прага до Ванкувър се сещаме за над 50 мил загинали за свободата на Човечеството. В самата Русия и страните от СНГ се провеждат тържества, но и религиозни помени от близки на загиналите в най-страшната война в историята на света - Втората Световна.

В ограничен план изкуственият Европейският съюз отбелязва Деня на Европа. И руският народ припомня: Без Деня на победата няма Ден на Европа. Без Деня на победата изобщо няма Европа.

Във Варна имаше 2 основни събития:

Днес от 09,00, на Централните Варненски гробища се състоя помен пред могилата на загиналите съветски войници във Втората световна война!

Присъстваха Генералният Консул на Русия /в средата на снимката/, Областният управител Стоян Пасев, Зам.-Кметът на Община Варна - инж. Христо Иванов, представители на Посолството на РФ, руски и български граждани. Венци бяха поднесени от Посолството, Варненската Митрополия, Посолството на Казахстан и от ПП "Възраждане на Отечеството".

Букети поднесоха Областният Управител и Зам.-Кметът. Реч произнесе Посланникът на чист Български език! Едновременно мило и скръбно за загиналите милиони млади руски войници за освобождението на Европа от Хитлерофашистката чума!

Вечна им памет!

След обед от Входа на Морската градина в 16,30 тръгна традиционното шествие на Варненския "Безсмъртен полк". Изввестно е, че този вечен човешки полк се ражда в сибирския град Томск, но вече се празнува в 101 страни по света, вкл в САЩ, Австралия, Африка и Южна Америка. Шестващите българи, руси, беларуси, арменци, гърци, няколко германци, общо се включиха над 550 души, коментираха и Военния парад днес в Москва и речта на Владимир Путин.

Отново най-активни в шествието бяха предстанителите на "Възраждане на Отечеството".

Текст и снимки: Зам.-гл. Редактор на Rodina BG.com - арх. Николай Ненов
Потребител:


Коментар: