Прегледи: 2086 - Коментари: 0
Матвиенко: Как Русия се справя с пандемията

Матвиенко: Как Русия се справя с пандемията

Все по-ясно, за все повече хора от света става ясно, че Русия е мощна високотехнологична държава, която има волята и организацията да се справи с коварната пандемия от коронавируса, косящ целия свят.

Става въпрос не само за първата ОСЪЩЕСТВЕНА на практика ваксина "Спутник-5", най-ефективната и безопасна създадена досега, но както и за още 2-те прилагани н Русия и по половината свят руски ваксини, А и за профилактиката, превенцията и лекуването на болните от коварната "модерно-глобална" болест. Най-тежки поражения и най-висока смъртност има в различен тип държави, независимо от това дали са богати или бедни. Явно е обаче, че там, където държавната власт и/или обществената отговорност са на най-високо равнище, има най-малко пострадали - и като заразени, и като починали.

Примерът с Швеция е показателен - не защото хората не са поставени в локдаун, а защото се ПАЗЯТ, както себе си, така и околните. Дисциплината и равнището на медицината се оказаха решаващи за справянето с Ковида. Ето и конкретно как Русия се оказа по-организирана от почти всички западни страни, при положение, че в нея има масово посещение на стадиони, театри, обществени заведения. Да припомним ли как в Българско имаме масови фалити на средни и дребни фирми? Четете статията, уважаеми българи:

Матвиенко сравни загубите на Русия от пандемията спрямо другите държави

Снимка: © РИА Новости / Пресс-служба на Совета на Федерацията на РФ

МОСКВА, 9 април: РИА Новости.

Скиперът на Съвета на Федерацията на Руската федерация /Бел.РодБг: Де факто Горната камара на Двукамерния руски парламент./ Валентина Матвиенко заяви, че Русия излиза от пандемията Ковид-19 с по-малко проблеми и загуби, отколкото мнозинството от другите държави, било развити, било развиващи се.

Своето мнение сенаторката изрази в статия, публикувана на сайта "Парламентарен вестник". По думите на Матвиенко, ни една от страните в света не бе подготвена напълно за пандемията. "Днес обаче ние можем обосновано да кажем, че отечествената система за здравеопазване като цяла издържа изпитанието с коронавируса".

"Русия излиза от пандемията с доста по-малко загуби и потреси, отколкото много други държави" - оповести спикерът на Съвета на Федерацията. Тя подчерта, че това е резултат от осъществените съвременни санитарно-епидемиологични мерки, координираната работа на органите на властта на всички равнища, вкл на тези на сигурността, а най-вече на високата консолидация на руското общество. /Бел.РодБг - За разлика от пълното разделение по темата на българското!/

Г-жа Матвиенко изрази своята твърда увереност, че Русия може да се избави от мнозинството от ограниченията по-рано от много други страни и да влезе в "ново постковидно време". Това е свързано с все по-голямото количество от хора, които желаят да са сложат ваксина, докато до скоро това не беше така. "Още веднъж с удовлетворение отбелязвам особено осъзнатото гражданско поведение на русите" - отбеляза Матвиенко.

Спикерът на Съвета на Федерацията добави, че Русия с право се гордее, че именно в родината й бе създадена първата приложена в света ефективна ваксина срещу коронавируса "Спутник V", а също и разработените и въведени в граждански оборот други препарати за профилактика на Ковида.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: