Прегледи: 2348 - Коментари: 0
9 МАЙ доказа, че Европа не заслужава да е свободна и единна

9 МАЙ доказа, че Европа не заслужава да е свободна и единна 9 МАЙ доказа, че Европа не заслужава да е свободна и единна

9 МАЙ е най-историческият ден на ХХ-ти век.

Всеки историк, още като първокурсник в Университета, знае, че Историята не се пише нито от победителите, нито от победените, а от ЦЯЛОСТТА на историческите факти. Днес във Варна това бе потвърдено от повече от 1000 граждани, повече българи и почти толкова руси, които бяха дошли пред Паметника на съветските воини, паднали за победата над фашизма.

Интересното в програмата бе, че на Старите варненски гробища, в центъра на града, имаше поне 6 групи, които организирано и съвсем неорганизирано дойдоха да почетат ЕВРОПЕЙСКИЯ подвиг на Съветския съюз, на Русия. Първо, в 08,00 венец на Паметника е поставил Генералният консул на Руската федерация във Варна, заедно със служители от консулството. Към 09,00 бяхме вече там - имаше група самостоятелно дошли българи, които поднасяха цветя. Към 10,30 местният председател на БСП, другарят Борислав Гуцанов, с неколцина съмишленици, също поднесе букет.

В 11,00 часа стари комунисти, между тях проф. Велико Иванов, Щерьо Наумов и просто обикновени русофили, сложиха свежи букети на Паметника. Ние от РодинаБг.ком сложихме своите цветя по същото време.

Една от големите групи дойде към 11,30. Предвождаха я военен джип, модел "Великата отечествена", вътре с половин дузина млади мъже и жени, с тях десетки варненски рокери. Стотина братушки – руси и българи с руски, съветски, полкови и дивизионни знамена, с купени и набрани цветя, с плакат "Безсмърният полк", сложиха букетите на мрамора, пуснаха песни от войната и сами пяха незабравимите военни мелодии, създадени от 1941 година до днес.

После, до към 14,00 идваха хора, наистина повече възрастни, но и млади семейства с деца, които стояха смело пред Паметника. Пиша "смело", защото всяко проруско събитие в Българско се наблюдава от хора на "Козяк" - и съответно имената на русофилите се записват в "черните" досиета на САЩ-специалните служби.

Обяснявам си това многочасово поклонение с военния авиационен парад в Москва и военноморските паради във Владивосток, Санкт-Петербург, Севастопол, които бяха предавани от Канал 1 на руската тв. Но и с нещо по-прекрасно и вдъхновяващо – никой никого не бе информирал или карал да изяви своята свободна воля – да покаже любовта си към благородния руски народ. Една от групите се беше самоорганизирала, а нашите снмки са от хората, предвожани от БАС /Българския антифашистки съюз/ и Движение "Русофили". Видях сред тях и г-жа Диана Алексиева, която миналата година бе основен двигател на трихилядното шествие на варненския "Безсмъртен полк" от входа на Морската градина до Братската могила пред Двореца на културата и спорта. Днес заради карантината нямаше как да има шествие, но празник ПАК имаше.

В същото време, дори избраният с неолиберални идеи Еманюел Макрон заповяда затваряне на границите на Франция за всички жители на Европейския "съюз", най-яростният защитник на емигрантите в Италия – социалист - се обяви за недопускане на емигранти, а Конституционният съд на Федерална Германия обяви, че националните немски закони са НАД европейските.

Да напишем и най-антибългарското тазседмично събитие – десетки българи, с перфектни трудови договори за работа във Франция, бяха депортирани от Париж обратно в Българско. Протестираха словесно нашите по родните тв, но КАК ли са се смеели от френското консулство на тези европейци?...

Коронавирусът доказа, че европейският нарцисизъм и национален егоизъм, не само заради Брекзит, но още повече, че външните и финансови министри на Евросъюза не са съгласни на финансово, политическо и хуманно единство, а че всяка отделна страна в това изкуствено "обединение" е антихуманна, дори антирационална. Сега по родните тв нашите евродепутати и евроминистърка с небългарска/и фамилия/и се опитват да ни внушат, че Европа е единна, но дори и наивниците разбраха и ПОЧУВСТВАХА, че новоизлюпените ни европейки лъжат. Когато една от възловите държави в ЕС, Италия поиска помощ от Брюксел, той ОТКАЗА, във видим страх и ужас от ураганното медицинско явление. А точно Русия, която "разединява" Европа, в най-екстремния момент, начаса изпрати реална помощ на Бергамо и Милано – най-страдащите европейски градове от първата чума на ХХI-ви век.

Не са виновни народите на Стария континент, а сметките на банките и корпорациите. Какво е виновен един работещ италиянец или испанец, или нидерландец, че той обеднява средно с 33 % заради световната болест, но управниците им не желаят да се простят и с 5 % от богатствата си. "Пари от държавата" като помощ – това са парите много повече на бедните и на средната класа, отколкото на свръхзадоволените. Тези пари народите ще връщат с лихвите.

Нека има злъч в източните евронеофити /неофит – гр. – новопокръстен/, той показва само безсилието на Западна Европа и източните й еничари. Защото без Ден на победата е невъзможен исторически, жизено-философски и просто фактически "Денят" на Европа.

Надеждата на брюкселските бюрократи, щедро платени с европари /чети: с народни/, че ще манипулират младите, са смешно-напразни, защото историята се пише от цялостта на фактите.

Димитър КУНЕВ – Български и Словенски
9 Май, 2020 – Варна, Паметника на съветските воини
Потребител:


Коментар: